Найкрасивіша паска: 3 рецепти глазурі без яєць
Найкрасивіша паска: 3 рецепти глазурі без яєць

Найкрасивіша паска: 3 рецепти глазурі без яєць

Як зробити глазур для паски / depositphotos.com

Зовсім скоро головне християнське свято - Великдень 2023. Цього року католики відзначать його 9 квітня, а православні - 16 квітня. Дріжджова випічка - паска - обов'язкова на святковому столі. І кожна господиня, яка готує паску сама, намагається її зробити найкрасивішою. Пропонуємо вам три варіанти, як зробити глазур для паски, яка не обсипається і не кришиться і однозначно зробить святкову випічку незвичайною і смачною.

  • Глазур для паски з желатином
  • Шоколадна глазур для паски
  • Ягідна глазур для паски

Глазур для паски з желатином

Інгредієнти:

  • цукор - 150 г;
  • вода - 60 мл;
  • желатин - 5 г + вода - 25 мл.

Замочіть желатин у воді.

Відео дня

Пропорція желатину і води повинна бути 1:5.

З'єднайте воду з цукром і доведіть до кипіння, варіть 1 хвилину. Додайте желатин, перемішайте. Збийте до однорідності. Покрийте паску глазур'ю, залиште застигати. 

При бажанні покладіть в глазур по мінімуму цукру і зробіть її прозорою. Потім зверху на паску викладіть часточки карамелізованих апельсинів або лимонів або карамелізовану цедру, за допомогою ложки залийте їх зверху желатином. Потім викладіть горіхи кеш'ю, сушену журавлину і знову залийте желатином. Дайте желатину застигнути. 

Шоколадна глазур для паски

Інгредієнт:

  • шоколад - 80 г;
  • олія рафінована - 8 мл.

Розтопіть в каструлі шоколад з олією. Змастіть паску, задекоруйте горіхами, цукатами, в'яленими ягодами. Залиште підсихати.

Ягідна глазур для пасхи

Інгредієнти:

  • ягідне пюре (без кісточок) - 50 г
  • цукор - 100 г
  • желатин - 5 г + вода - 25 мл.

Залийте желатин водою, залиште набухати на 10-15 хвилин. Змішайте ягідне пюре з цукром, поставте на маленький вогонь і нагрійте - потрібно, щоб цукор розтанув. Додайте в пюре набряклий желатин, перемішайте. Збийте масу до однорідності, вона повинна охолонути. Покрийте паски тонким шаром глазурі, задекоруйте і залиште підсихати на 8-9 годин.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Найвдаліше Олександрійське тісто на паски: печу тільки так
  • За вуха не відтягнеш: 3 найкращих рецепта рогаликів з повидлом
  • Найповітряніші булочки з корицею: рецепт як в кондитерській
Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader