Найпростіші ліниві паски: замішувати тісто не потрібно
Найпростіші ліниві паски: замішувати тісто не потрібно

Найпростіші ліниві паски: замішувати тісто не потрібно

Ліниві паски рецепт / фото ua.depositphotos.com

Наближається Великдень 2023, головним їстівним атрибутом якого є солодкі здобні паски. Багато людей купують готову пасхальну випічку в магазині, оскільки не мають часу або сил самостійно возитися з тістом. В такому випадку можна приготувати вдома ледачі паски, які не потрібно довго замішувати і залишати для підйому на ніч.

Ліниві паски без замішування

Інгредієнти на 3 паски:

  • борошно - 550 г;
  • сухі дріжджі - 1 ст. л.;
  • курячі жовтки - 6 шт.;
  • молоко - 300 мл;
  • вершкове масло - 180 г;
  • цукор - 200 г;
  • ванілін - щіпка;
  • апельсин - 1 шт.;
  • родзинка - 150 г;
  • спеції за смаком - мускатний горіх, кориця, мелена гвоздика, кардамон.

Підготуйте всі інгредієнти. Яйця і масло мають бути кімнатної температури, молоко - теплим. З апельсина видавіть сік і замочіть в апельсиновому соку родзинки. Дрібно наріжте апельсинову цедру.

Відео дня

У тепле молоко додайте сухі дріжджі і 2 чайні ложки цукру. Перемішайте і залиште опару на 10 хвилин. Дріжджі беріть свіжі, щоб тісто добре піднялося.

У глибокій мисці збийте решту цукру з жовтками та ваніліном. Замість 6 жовтків можна взяти 4 яйця, але тоді паска не буде жовтою за кольором. Потім додайте в яєчну суміш м'яке масло і улюблені спеції для випічки. Перебийте суміш вінчиком або міксером.

Додайте в тісто опару і поступово вмішайте борошно. Накрийте каструлю з готовим тісто плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. Родзинки дістаньте з соку і обваляйте в борошні. У тісто, що підійшло, вмішайте родзинки і апельсинову цедру.

На деко поставте форми для тіста і наповніть їх на третину тестом. Залиште тісто у формі ще на 1 годину, щоб воно піднялося. Випікайте паски в розігрітій до 190° духовці 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160° і печіть вироби до готовності. Це займе приблизно 15-30 хвилин, залежно від духовки. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою - вона має залишитися сухою після протикання тіста.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Найвдаліше Олександрійське тісто на паски: печу тільки так
  • Не Великдень, а казка: 3 рецепти глазурі без яєць
  • Дуже смачні вологі паски: тісто м'яке, як пух
Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader