Як приготувати крафін на Великдень: рецепт повітряної випічки
Як приготувати крафін на Великдень: рецепт повітряної випічки

Як приготувати крафін на Великдень: рецепт повітряної випічки

Крафін – повітряна та неймовірно смачна випічка, яка чудово смакуватиме на Великдень.

Ми розповімо, як приготувати паску крафін за рецептом Лізи Глинської з різною начинкою – родзинками, горіхами, маком чи шоколадом.

Великодній крафін – смачний рецепт

Інгредієнти для опари:

  • молоко – 300 мл;
  • цукор – 20 г;
  • дріжджі – 5 г (сухі) або 15 г (пресовані);
  • борошно – 150 г.

Як приготувати опару для крафіна

З’єднуємо дріжджі з борошном і перемішуємо. Сухі дріжджі змішуємо з борошном, якщо готуємо із пресованих, розчиняємо їх у теплому молоці.

У трохи тепле молоко додаємо цукор і борошно з дріжджами. Перемішуємо. Накриваємо рушником і прибираємо у тепле місце.

Інгредієнти для тіста (з розрахунку на 6 невеликих крафінів):

  • опара;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 5 г;
  • борошно – 500 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • начинка – горіхи, мак, шоколад, родзинки (на власний вибір).

Як приготувати тісто для крафіна

  1. Змішуємо яйця з цукром і сіллю, перемішуємо. Додаємо опару.
  2. У просіяне через сито борошно додаємо 100 г розм’якшеного вершкового масла та вимішуємо тісто.
  3. Перекладаємо тісто в миску та накриваємо рушником, прибираємо у тепле місце на годину.
  4. Розділяємо тісто на 6 рівних частин і формуємо кульки, накриваємо їх харчовою плівкою.
  5. Розкочуємо тісто у прямокутник 30*40 см, товщиною 3 мм.
  6. Промазуємо поверхню тіста розм’якшеним вершковим маслом.

Тепер додаємо начинку до крафіна на свій смак. Це можуть бути родзинки чи будь-які інші сухофрукти, горіхи (попередньо просмажені в духовці), мак (замочувати не потрібно) або шматочки шоколаду (важливо, щоб вони були стійкими до високих температур).

Щоб сухофрукти не забирали вологу з випічки, краще замочувати їх у сиропі (100 мл води та 100 г цукру). Тоді крафін буде соковитим та ніжним.

Формуємо крафін і випікаємо 30-35 хвилин у формах за температури 180°.

Коли великодній крафін охолоне, декоруємо його цукровою пудрою. Смачного!

Читайте також:

  • Православний та католицький Великдень 2023: дати, традиції та заборони
  • Які паски приготувати на Великдень 2023 – пʼять рецептів
  • Що приготувати на Великдень 2023: рецепти страв для святкового столу
  • Великдень 2023: як нестандартно прикрасити паску та приготувати глазур
  • Як приготувати паску за класичним рецептом
Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader