/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F3c42ada5239abee41c999a1df3076316.jpg)
Як приготувати крафін на Великдень: рецепт повітряної випічки
Крафін – повітряна та неймовірно смачна випічка, яка чудово смакуватиме на Великдень.
Ми розповімо, як приготувати паску крафін за рецептом Лізи Глинської з різною начинкою – родзинками, горіхами, маком чи шоколадом.
Великодній крафін – смачний рецепт
Інгредієнти для опари:
- молоко – 300 мл;
- цукор – 20 г;
- дріжджі – 5 г (сухі) або 15 г (пресовані);
- борошно – 150 г.
Як приготувати опару для крафіна
З’єднуємо дріжджі з борошном і перемішуємо. Сухі дріжджі змішуємо з борошном, якщо готуємо із пресованих, розчиняємо їх у теплому молоці.
У трохи тепле молоко додаємо цукор і борошно з дріжджами. Перемішуємо. Накриваємо рушником і прибираємо у тепле місце.
Інгредієнти для тіста (з розрахунку на 6 невеликих крафінів):
- опара;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 100 г;
- сіль – 5 г;
- борошно – 500 г;
- вершкове масло – 200 г;
- начинка – горіхи, мак, шоколад, родзинки (на власний вибір).
Як приготувати тісто для крафіна
- Змішуємо яйця з цукром і сіллю, перемішуємо. Додаємо опару.
- У просіяне через сито борошно додаємо 100 г розм’якшеного вершкового масла та вимішуємо тісто.
- Перекладаємо тісто в миску та накриваємо рушником, прибираємо у тепле місце на годину.
- Розділяємо тісто на 6 рівних частин і формуємо кульки, накриваємо їх харчовою плівкою.
- Розкочуємо тісто у прямокутник 30*40 см, товщиною 3 мм.
- Промазуємо поверхню тіста розм’якшеним вершковим маслом.
Тепер додаємо начинку до крафіна на свій смак. Це можуть бути родзинки чи будь-які інші сухофрукти, горіхи (попередньо просмажені в духовці), мак (замочувати не потрібно) або шматочки шоколаду (важливо, щоб вони були стійкими до високих температур).
Щоб сухофрукти не забирали вологу з випічки, краще замочувати їх у сиропі (100 мл води та 100 г цукру). Тоді крафін буде соковитим та ніжним.
Формуємо крафін і випікаємо 30-35 хвилин у формах за температури 180°.
Коли великодній крафін охолоне, декоруємо його цукровою пудрою. Смачного!
Читайте також:
- Православний та католицький Великдень 2023: дати, традиції та заборони
- Які паски приготувати на Великдень 2023 – пʼять рецептів
- Що приготувати на Великдень 2023: рецепти страв для святкового столу
- Великдень 2023: як нестандартно прикрасити паску та приготувати глазур
- Як приготувати паску за класичним рецептом
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F0c12b9dea5347ed84516d39f3752d91e.jpg)
Готується елементарно, виходить ситним та смачним: цей салат з кус-кусом сподобається усім
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F903aa42624b0540b6517a8511b9bbf20.png)
Не поспішайте з помідорами: що краще садити на початку травня
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fc12b415b65802e1921eaa4a00f8646dc.jpg)
Як захистити баклажани від колорадських жуків: перевірені народні методи
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd8b447e729f5302af716a35fe610493c.jpg)
Ця класика завжди актуальна: рецепт форшмаку, перевірений часом – не закуска, а насолода
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0c8add409899550893a87683fc1cf0d6.jpg)
Афганістан відроджує туризм: чому тисячі іноземців їдуть у небезпечну країну
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F700418df01c84e4c666df4c1dc6af8b3.jpg)
Хто з дітей був на вулиці: загадка, з якою впорається тільки геній
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1bdcaf3d8be8a678cae03b5fd376f56f.jpg)