Не кришиться і не липне: ідеальна желатинова глазур
Не кришиться і не липне: ідеальна желатинова глазур

Не кришиться і не липне: ідеальна желатинова глазур

Желатинова глазур для паски / depositphotos.com

Желатинова глазур просто готується, не липне і не кришиться при розрізанні. І ще красиво блищить - якщо добре придивитися, то в цьому глянці можна побачити своє відображення. Класична біла без білка, апельсинова і шоколадна - ця глазур для паски зробить вашу випічку особливою.

  • Желатинова глазур на цукрі без яєць
  • Апельсинова желатинова глазур
  • Шоколадна желатинова глазур

Раніше ми розповідали, як зробити глазур для паски без яєць - три рецепти на будь-який смак.

Желатинова глазур на цукрі без яєць

Найпростіший варіант глазурі, під силу навіть новачкам.

Відео дня

Інгредієнти:

  • цукор - 180 г;
  • вода - 70 мл;
  • желатин - 5 г + вода - 25 мл.

Замочіть желатин у воді, залиште на 20 хвилин. Змішайте цукор і воду, поставте варити на невеликий вогонь, постійно помішуючи. Варіть до появи бульбашок. Зніміть з вогню, додайте желатин, перемішайте, щоб розчинився. Збийте масу міксером - поки глазур не стане густою і білою. Відразу ж прикрасьте паски.

Апельсинова желатинова глазур

Ця желатинова глазур на цукровій пудрі готується теж просто і дуже ароматна.

Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 150 г;
  • апельсиновий сік - 30 г + 1 ст. л.;
  • цедра апельсина;
  • желатин - 5 г + апельсиновий сік - 30 мл.

Залийте желатин соком, залиште на 15-20 хвилин. З'єднайте сік і цукрову пудру, прогрійте, щоб цукор розчинився, але не кип'ятіть. Додайте желатин і збийте. В кінці покладіть цедру апельсина і влийте 1 ст. л. соку і збийте впродовж 1 хвилини.

Шоколадна желатинова глазур

Виходить м'якою і глянсовою. Її можна зберігати в холодильнику, а за необхідності підігріти. 

Інгредієнти:

  • цукор - 200 г;
  • вода - 100 мл;
  • вершки (жирність 33%) - 150 мл;
  • какао-порошок - 4 ст. л.;
  • сіль - дрібка;
  • ванілін - 1/4 ч. л.;
  • желатин - 10 г + вода - 50 мл.

Замочіть желатин в теплій воді, залиште на 10-15 хвилин. Змішайте цукор і воду і зваріть сироп - після того, як він закипить, проваріть ще 2 хвилини. Влийте теплі вершки в сироп, не знімаючи з вогню, перемішайте. Додайте какао і потримайте на вогні кілька хвилин, щоб суміш загусла. Розпустіть желатин на повільному вогні (до кипіння доводити не можна) і додайте в шоколадну масу, ретельно перемішайте. Всипте сіль і ванілін, перемішайте.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Найпростіші ледачі паски: замішувати тісто не потрібно
  • Найсмачніша сирна паска без випічки: секрети пасхального десерту
  • За 20 хвилин: бездріжджова паска з сиром на швидку руку
Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader