/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F31da7cb657cf68e865337b810f2b45c6.jpg)
Ніжна шоколадна паска з сиру без яєць та духовки: ідеальний рецепт на Великдень-2023
Православний Великдень у 2023 році припадає на 16 квітня (за традицією, ця неділя).
Незважаючи на те, що йде другий рік героїчного опору українського народу російському військовому вторгненню, це свято є важливим для всіх християн. Саме тому українці, звичайно, відзначатимуть Великдень у 2023 році і благатимуть Бога про мирне небо над головою.
Ми приготували вам рецепт паски, для якого не знадобиться навіть духовка.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ff242bf1addc46f7c9e6a401f0d77d5b0.jpg)
Освячення паски і яєць в домашніх умовах, фото: rubryka
Сирна шоколадна паска
КБЖУ на всю страву: 2014/104,35/120,27/131,32
КБЖУ на 100 г: 221/11,48/13,23/14,45
Інгредієнти:
- Сир 5% 500 гр
- Вершки 15% 150 гр
- Какао 20 гр
- Чорний шоколад від 80% какао 50 гр
- Фініки 100 гр (без кісточок)
- Вершкове масло 82% 20 гр
- Фундук 50 гр
- Мед 20 гр
- Цукрозамінник за смаком
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F73a61ccf48cfde94a3ae895fad029d42.jpg)
Ліза Глинська і сирні паски, фото Знай.uа
Спосіб приготування :
- Сир із сметаною та вершковим маслом перебити в блендері до однорідної маси. Розтопити шоколад і відправити разом із какао до сиру та перебити блендером до однорідної маси.
- Фініки залити окропом на 5-7 хвилин, щоб вони стали м'якими. Додати фініки та мед у сирну масу. Ще раз перебити блендером. Якщо хочеться більш солодку паску додати ще й замінник цукру.
- Горіхи подрібнити у крупну крихту, додати сир і перемішати.
- Викласти сирно-шоколадну масу у пасочницю об'ємом 900 гр. Попередньо покласти у форму вдвічі складену вологу марлю. Поставити пасочницю на тарілку широкою стороною форми нагору. Краями марлі закрити сир. Зверху обов'язково розмістити щось важке (тарілку з чимось, наприклад).
- Відправити у холодильник на 10-12 годин. На тарілці періодично виникатиме рідина (сироватка) її потрібно зливати.
- Через 10-12 годин прибрати верхню тарілку, відкрити верхні шари марлі. Прикласти до широкого боку пасочниці тарілку, перевернути сирну піраміду. Прибрати форму та тканину. Прикрасити десерт горіхами.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F91049c222741394d415078779c884918.jpg)
Горіхи, фото: pixabay.com
Раніше ми повідомляли про ідеальну глазур для пасок, яка не кришиться і не розтікається: рецепт, який усі шукають перед Великоднем.

