Православний Великдень у 2023 році припадає на 16 квітня (за традицією, ця неділя).
Незважаючи на те, що йде другий рік героїчного опору українського народу російському військовому вторгненню, це свято є важливим для всіх християн. Саме тому українці, звичайно, відзначатимуть Великдень у 2023 році і благатимуть Бога про мирне небо над головою.
Ми приготували вам рецепт паски, для якого не знадобиться навіть духовка.
Сирна шоколадна паска
КБЖУ на всю страву: 2014/104,35/120,27/131,32
КБЖУ на 100 г: 221/11,48/13,23/14,45
Інгредієнти:
- Сир 5% 500 гр
- Вершки 15% 150 гр
- Какао 20 гр
- Чорний шоколад від 80% какао 50 гр
- Фініки 100 гр (без кісточок)
- Вершкове масло 82% 20 гр
- Фундук 50 гр
- Мед 20 гр
- Цукрозамінник за смаком
Спосіб приготування :
- Сир із сметаною та вершковим маслом перебити в блендері до однорідної маси. Розтопити шоколад і відправити разом із какао до сиру та перебити блендером до однорідної маси.
- Фініки залити окропом на 5-7 хвилин, щоб вони стали м'якими. Додати фініки та мед у сирну масу. Ще раз перебити блендером. Якщо хочеться більш солодку паску додати ще й замінник цукру.
- Горіхи подрібнити у крупну крихту, додати сир і перемішати.
- Викласти сирно-шоколадну масу у пасочницю об'ємом 900 гр. Попередньо покласти у форму вдвічі складену вологу марлю. Поставити пасочницю на тарілку широкою стороною форми нагору. Краями марлі закрити сир. Зверху обов'язково розмістити щось важке (тарілку з чимось, наприклад).
- Відправити у холодильник на 10-12 годин. На тарілці періодично виникатиме рідина (сироватка) її потрібно зливати.
- Через 10-12 годин прибрати верхню тарілку, відкрити верхні шари марлі. Прикласти до широкого боку пасочниці тарілку, перевернути сирну піраміду. Прибрати форму та тканину. Прикрасити десерт горіхами.
Раніше ми повідомляли про ідеальну глазур для пасок, яка не кришиться і не розтікається: рецепт, який усі шукають перед Великоднем.