МОЗ України та Франції підписали декларацію про співпрацю
МОЗ України та Франції підписали декларацію про співпрацю

МОЗ України та Франції підписали декларацію про співпрацю

Міністри охорони здоров’я України та Франції Віктор Ляшко і Франсуа Брон підписали декларацію про співпрацю двох відомств.

Як передає Укрінформ, про це Ляшко повідомив у Фейсбуці.

Міністри окреслили перші пріоритетні напрямки співпраці, серед яких — підтримка інтеграції України в охорону здоров’я Європейського Союзу, зокрема участь України у спільних європейських подіях і програмах, що підтримують громадське здоров’я, та налагодження регулярного діалогу щодо перспективи вступу України в ЄС.

Одним із першочергових напрямків визначене також співробітництво між лікарнями шляхом підтримки зміцнення кадрового потенціалу медичної сфери й обмінів між французькими й українськими закладами охорони здоров’я.

Так, ідеться про навчання та підвищення кваліфікації медичних працівників, вивчення й імплементацію передового досвіду управління медичними закладами, збільшення потужностей українських лікарень.

Третім пріоритетним напрямком є підтримка розробки місцевих, регіональних і національних стратегій охорони здоров’я, а також пропозиції діагностики та догляду у сферах протезування, реконструктивної хірургії й реабілітації, психічного здоров’я, медичної візуалізації, профілактики, скринінгу й лікування деяких хронічних захворювань, зокрема раку.

МОЗ України та Франції підписали декларацію про співпрацю - Фото 1

Підписання декларації відбулося у спеціалізованій клініці протезування й реабілітації Superhumans Center, що відкрилася днями у Львівській області.

Ляшко подякував колезі та всьому народу Франції за підтримку України, зокрема в медичній сфері.

"Це надзвичайно цінно в цей особливо складний для українців час", — наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я України впроваджує в систему реабілітації міжнародну кваліфікацію.

Фото: Facebook/Віктор Ляшко

Теги за темою
Україна Міністерство охорони здоров’я Здоров'я Франція
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader