Шмигаль провів зустріч із президентом Італії
Шмигаль провів зустріч із президентом Італії

Шмигаль провів зустріч із президентом Італії


Серджо Маттарелла запевнив Дениса Шмигаля, що Італія продовжить підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та президент Італії Серджо Маттарелла провели зустріч у Римі та обговорили співпрацю у фінансовій, оборонній та санкційній сфері. Про це прес-служба Кабміну у середу, 26 квітня.

“Вдячний Італії за військово-технічну допомогу для сил безпеки й оборони України, зокрема за шостий пакет допомоги, до якого увійшли критично необхідні системи ППО. Сподіваюся, що комплекс SAMP/T прибуде в Україну якомога скоріше та стане на захист українського неба”, – сказав Шмигаль.

Він зазначив, що поряд із зусиллями, спрямованими на забезпечення швидких і стабільних поставок усієї необхідної зброї та боєприпасів від наших партнерів, Україна зосереджена також на реалізації формули миру президента Володимира Зеленського.

Сторони також порушили питання санкцій проти атомної галузі росії й роботи зернової ініціативи Grain from Ukraine.

Шмигаль подякував Італії за підтримку європейських прагнень України й висловив сподівання, що Італія так само підтримає вступ України в НАТО.

Серджо Маттарелла зі свого боку запевнив, що Італія продовжить підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Нагадаємо, 26 квітня Денис Шмигаль прибув в Італію. У Римі він візьме участь у двосторонній конференції з питань відновлення України і представить її підсумки разом із прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні. Очікується, що 27 квітня Шмигаля прийме Папа Римський Франциск.



Теги за темою
Україна Кабмін Італія уряд прем'єр-міністр
Джерело матеріала
loader
loader