Захисникам можуть не повернути 30 тисяч: вище військове керівництво просить Раду відкласти розгляд законопроєкту
Захисникам можуть не повернути 30 тисяч: вище військове керівництво просить Раду відкласти розгляд законопроєкту

Захисникам можуть не повернути 30 тисяч: вище військове керівництво просить Раду відкласти розгляд законопроєкту

До кінця травня це питання повинні вирішити.

Головні військові та силовики звернулися до народних депутатів, щоб ті відклали законопроєкт про повернення захисникам 30 тисяч гривень доплат.Натомість просять зібрати робочу групу, яка спільно розробити законопроект, який урегулює питання оплати праці захисників.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Відповідну пропозицію підписали міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, начальник Генерального Штабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, голова СБУ Василь Малюк.

У листі зазначається, що проголосована нещодавно правка:

  • не вирішує питання, пов’язані з грошовою винагородою, зокрема, строковиків і курсантів;її текст не враховує особливостей проходження служби в різних регіонах і виконання завдань різного ступеня складності;
  • система оплати праці має бути справедливою і забезпеченою бюджетним фінансуванням, а не просто існувати на папері; 
  • популізм у цьому питанні може мати вкрай негативні наслідки й викликати розчарування.

"У зв’язку з цим вони звернулися до Верховної Ради з проханням відкласти розгляд проекту постанови № 8312-П від 11.04.2023 "Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.04.2023 про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов'язаних із здійсненням заходів правового режиму воєнного стану (реєстр. № 8312 від 27.12.2022)", - сказано у повідомленні нардепа. 

Арахамія повідомив, що парламентстка фракція "Слуга народу" поділяє таке рішення і підхід, тому політсила буде пропонувати відкласти розгляд постанови №8312-П і негайно створити робочу групу з представників Верховної Ради, уряду та силового блоку, щоб напрацювати фінальне рішення у цьому питанні.

Нагадаємо, 10 квітня депутати проголосувала за повернення військовим доплати в розмірі 30 тисяч гривень.

У Міжнародному валютному фонді (МВФ)розкритикував це рішення, назвавши його "незбалансованим". Постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Ваграм Степанян пояснив, що цей законопроєкт не визначає джерел фінансування додаткових витрат на 4 млрд доларів та може призвести до зростання бюджетного дефіциту.

  • В селі, яке звільняв і сам Буданов, по-особливому відсвяткували річницю деокупації
  • Посівна, коли на сусідньому полі вже ворог, а по трактору - прицільний вогонь: Дніпропетровщина засіяла поля
  • Бійці показали з коптера, який має вигляд "тихий ранок" у Бахмуті
Джерело матеріала
loader
loader