Зеленський підписав закон про заборону салютів, шуму та нічної музики
Зеленський підписав закон про заборону салютів, шуму та нічної музики

Зеленський підписав закон про заборону салютів, шуму та нічної музики


Проведення ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з 21 до 8 години, а у святкові та неробочі дні – цілодобово.

Президент України Володимир Зеленський підписав про заборону феєрверків та салютів. Також закон передбачає заборону нічної музики та ремонтних робіт в будинках у вихідні дні.

Згідно документу, забороняється використання та продаж феєрверків, зокрема салютів та петард (окрім феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ). Ці норми набирають чинності після опублікування закону.

Крім того, через шість місяців в Україні наберуть чинності норми щодо зменшення шуму.

Так, органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та громадяни будуть зобов’язані вживати заходів для недопущення перевищення рівнів шуму у приміщеннях житлових будинків і на прибудинковій території; у приміщеннях закладів охорони здоров’я, санаторно-курортних закладах, будинках-інтернатах, закладах освіти, культури; у приміщеннях готелів і гуртожитків; у приміщеннях закладів громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу, розташованих у межах населених пунктів; у приміщеннях інших будівель і споруд, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди; на територіях парків, скверів, зон відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків.

Зазначається, що шум на захищених об’єктах при здійсненні будь-яких видів діяльності не має перевищувати рівні, встановлені державними медико-санітарними нормативами для відповідного часу доби.

Також на захищених об’єктах із 22 до 8 години забороняються гучний спів і вигуки, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, використання піротехнічних виробів. Проведення ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з 21 до 8 години, а у святкові та неробочі дні – цілодобово.

Нагадаємо, в Україні заборонили використання феєрверків та салютів.

 



Теги за темою
Володимир Зеленський Закон заборона
Джерело матеріала
loader
loader