Президентка Єврокомісії фон дер Ляєн завтра приїде до Києва
Президентка Єврокомісії фон дер Ляєн завтра приїде до Києва

Президентка Єврокомісії фон дер Ляєн завтра приїде до Києва

Президентка Єврокомісії фон дер Ляєн завтра приїде до Києва

Її візит відбудеться у перше відзначення Дня Європи в Україні.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн приїде з візитом до Києва у вівторок, 9 травня, повідомив на брифінгу речник Єврокомісії Ерік Мамер, пише «Укрінформ».

У Європейській комісії привітали заяву України, що 9 травня віднині буде відзначатися як День Європи і в Україні.

«Завтра президентка буде в Києві, де зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та підтвердить непохитну підтримку України з боку ЄС. Цей візит відбудеться в День Європи», - сказав речник.

Візит фон дер Ляєн в Україну торкнеться всіх вимірів відносин між ЄС і Україною, зокрема у контексті процесу розширення ЄС. При цьому на разі Єврокомісія не має наміру надавати деталі щодо оцінки прогресу України на цьому шляху, оскільки висновки має робити Рада ЄС.

«Як ви розумієте, з міркувань безпеки ми будемо дуже стриманими щодо деталей цього візиту», - зауважив Мамер.

Він підтвердив, що Єврокомісія передала 11-й пакет санкцій ЄС проти Росії на розгляд країн-членів, який зосереджений на імплементації обмежувальних заходів, що були вжиті проти Росії, їх ефективності та запобіганні їх обходу за рахунок експорту з третіх країн.

Також речник додав, що наступної неділі голова ЄК у німецькому місті Аахені виступить із промовою з нагоди присудження міжнародної премії «Шарлемань 2023» Володимиру Зеленському та народу України.

Президент Володимир Зеленський сьогодні підписав указ, згідно з яким 9 травня Україна відзначатиме День Європи, як це прийнято у інших державах континенту. Також він подав до парламенту законопроект про перенесення відзначення перемоги у Другій світовій війні на 8 травня.

Джерело матеріала
loader
loader