/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F20e5f5062fc80d6c38cff0bb844314cf.jpg)
Сало у розсолі в банці: рецепт пікантної закуски за 3 дні
Домашнє сало– це смачна та швидка у приготуванні закуска на всі випадки життя. Особливо, якщо його запекти у духовці, відварити, замаринувати чи засолити у розсолі. У всіх випадках головне не шкодуйте спецій, щоб продукт рівномірно приготувався та був пікантним.
Фудблогерка Віта з ніком vitala_foodblog на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом маринованого сала у розсолі в банці, яке можна їсти вже за 3 дні.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F57ec6bd6317148eedc357380ff9079bf.png)
Інгредієнти:
- сало – 1,5 кг
- часник
- червоний гострий перець
- чебрець (за бажанням)
- сіль – 150 г
- лаврове листя
- перець горошок
- насіння гірчиці
- вода – 1 л
Спосіб приготування:
1. Для початку приготувати розсіл. Для цього змішати у каструлі сіль, лаврове листя, перець горошок, насіння гірчиці. Залити все водою та поставити на вогонь, довести до кипіння та з моменту закипання варити 5 хвилин. Після цього зняти з плити та повністю охолодити.
2. Тим часом порізати середніми порційними шматками сало.
3. Порізати кільцями червоний перець, часник – пластинками.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F21fbfc0a52f014a4800da51624d349cc.png)
4. У чисту банку викласти шматки сала, додати часник, перець та чебрець.
5. Наповнити банку холодним маринадом, закрити кришкою та поставити в холодильник на 3 дні. Готово!
Важливо: після маринування таке сало можна дістати з банки та зберігати тривалий час у морозильній камері.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитися з рецептами:
- Сало в фользі
- Картопля, запечена із салом
- Касуле з квасолею і салом

