За день ЗСУ захопили більше десяти російських позицій на околицях Бахмута
За день ЗСУ захопили більше десяти російських позицій на околицях Бахмута

За день ЗСУ захопили більше десяти російських позицій на околицях Бахмута

Україна за день захопила більше десяти російських позицій на околицях Бахмута та взяла в полон ворожих солдат. Про це увечері 14 травня повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

- Продовжуємо рухатись вперед на Бахмутському напрямку в районах передмістя. Наші підрозділи за сьогоднішній день захопили більше десяти ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського. Взято в полон ворожих солдат з різних частин, - написала вона у своєму телеграм-каналі.

За словами Маляр, ситуація гострая, 1 метр по складності виконання завдань вартує 10 км. Поруч з командувачем Сухопутними військами ЗСУ Олександром Сирський керують підпорядкованими військами бригадні генерали Богомолов і Гнатов. 

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав звільнення Бахмута "прелюдією до контрнаступу". В інтерв'ю німецькому виданню Bild, яке вийшло в неділю, він заявив, що Україна взяла ініціативу в свої руки. На запитання, коли почнеться контрнаступ, Подоляк відповів, що це "не одна подія, яка розпочалася сьогодні й закінчиться завтра, це безліч дій, десятки і сотні дій, деякі з яких уже здійснюються". За його словами, є невеликі локальні просування в різних частинах Донецької області.

На спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Берліні президент України Володимир Зеленський заявив, що контрнаступ розпочнеться після того, як він здійснить ще кілька іноземних візитів.

Джерело матеріала
loader
loader