/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6fb5683cd0f942acb9cebaf6dfbd661f.jpg)
Чим замінити щавель та кропиву в зеленому борщі: ділимося рецептом смачної літньої страви
Зелений борщ – по-справжньому літня страва, яка готується із зелені, часто з молодою картоплею та вареними яйцями. Для приготування можна використовувати м'ясо, а також можна готувати без. Для яскравого смаку кулінари радять додавати щавель, шпинат або зелену цибулю.
Кулінарка Юлія поділилася в Instagram рецептом зеленого борщу зі шпинатом, яйцями та м'ясом, який готується швидко та буде ідеальним варіантом обіду.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F594ff7c3c2f69f1ff7237a798fddb578.png)
Інгредієнти:
- м'ясо/ребра – 300-500 г (можна без)
- картопля – 4-5 шт.
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- шпинат – 1 пучок
- зелень: цибулі, кропу, петрушки – до смаку
- яйця (варені) – 4 шт.
- спеції: сіль, перець, каррі, куркума, хмелі-сунелі, паприка – до смаку
- селера, петрушка, морква, цибуля
- сметана – для подачі
Спосіб приготування:
1. Бульйон: помийте порційно ребра, перекладіть у каструлю, залийте 3 л води, доведіть до кипіння. Як закипить, знімайте піну, додайте селеру, петрушку, моркву, цибулю, лавровий лист і варіть 1,5 години. Дістаньте кісточки, процідіть та долийте воду, щоб було 3 л – бульйон для борщу.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F442e5e9b763b7da8f90719f8c902df04.jpg)
2. Почистіть і поріжте невеликими кубиками картоплю, залийте 3 л бульйону/води, поставте на вогонь.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4edcbcfa5fcf6392f578bd36c3938cbb.jpg)
3. Зажарка: дрібно поріжте цибулю та натерту моркву, обсмажте на оливковій олії, коли вони стануть м'якими та золотистими додайте спеції, окрім солі, трохи цукру, декілька хвилин готуйте та вимкніть.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F1293c109f902aa8cc0de55ba56591443.jpg)
4. Додайте засмажку до картоплі, порізаний шпинат, зелень, потерті на грубу тертку або нарізані кубиками яйця, як закипить, помішуючи, готуйте ще 2 хвилини.
Подавайте борщ із сметаною!
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Зелений борщ без м'яса
- Зелений борщ у мультиварці

