"Він за Україну": Усик заступився за Ломаченка, прокоментувавши його позицію щодо війни з Росією
"Він за Україну": Усик заступився за Ломаченка, прокоментувавши його позицію щодо війни з Росією

"Він за Україну": Усик заступився за Ломаченка, прокоментувавши його позицію щодо війни з Росією

Олександр висловився на захист свого кума і товариша.

Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик заступився за колишнього чемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка через масову критику на його адресу від українців.

За словами Усика, той факт, що Ломаченко не любить говорити на публіку, ще не означає, що він проти України. В інтерв'ю польським ЗМІ Олександр запевнив, що його кум і товариш "підтримує свою країну".

"Василь взагалі майже не розмовляє – подивіться на його Instagram. Проте в перший же день війни пішов до армії. І якщо він щось не говорить вголос, це не означає, що він проти України. Він за Україну. Проте війна триває. І багатьох людей не так дратує, скільки нудить від того, що відбувається.

Щодня є жертви, хтось гине. І, мабуть, з цієї причини вони сердяться на Василя, що він не висловлюється проти ворога. В результаті він отримує ненависть. Але хочу сказати, що Василь – українець, який підтримує свою країну. Він підтримував її і підтримуватиме", – цитує Усика Przegląd Sportowy.

Додамо, що раніше Ломаченко потрапив у гучний скандал, пов'язаний з його підтримкою представників УПЦ Московського патріархату та поширенням антиукраїнських наративів російської пропаганди.

У березні Ломаченко опублікував відео з претензіями до Володимира Зеленського від УПЦ МП, назвавши поведінку президента України "демонстративним приниженням". Більше того, в одному зі своїх дописів в Instagram уродженець Білгород-Дністровського порівняв Україну з нацистською Німеччиною.

Нагадаємо, в ніч проти 21 травня Ломаченко програв американцю Девіну Гейні в бою за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі.

Ломаченка засудили: реакція боксерського світу на поразку українця від Гейні в бою за "абсолюта"

Нахлинули емоції: Ломаченко розридався після програшу в бою з Гейні (відео)

"Не хочу чекати, коли він постаріє": непереможний американець виявив бажання битися з Ломаченком

Джерело матеріала
loader