Кілометри траншей та замінована територія. У ЗСУ розповіли деталі підготовки до оборони Бахмута
Кілометри траншей та замінована територія. У ЗСУ розповіли деталі підготовки до оборони Бахмута

Кілометри траншей та замінована територія. У ЗСУ розповіли деталі підготовки до оборони Бахмута

ЗСУ готували операцію по обороні Бахмута на Донеччині ще під час боїв за Лисичанськ та Сєвєродонецьк Луганської області.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у коментарі УНН.

За його словами, наказ про організацію оборони міста був підписаний ще в липні 2022. Також тоді сформували та підписали план підготовки оборони Бахмуту. Окрім того, було створено зовнішні та внутрішні оборони міста, рубежі.

– Для підготовки залучалися системи траншей, які нараховували майже 20 тисяч метрів. Також багато було зроблено місця для ведення вогню й інших споруд. Саме ці речі дали в комплексі, плюс застосовувалися нашими військовими інженерами системи мінування. Понад 5 тисяч мін було встановлено. Крім того було підготовлено багато засобів загородження: колючої проволоки понад 15 тисяч метрів, – розповів Череватий.

Він зазначив, що саме завдяки успішній оборонній операції, українські захисники змогли знешкодити вбитими та пораненими щонайменше 81 тисячу найманців ПВК Вагнера.

Речник Східного угруповання військ наголосив, що система оборони була побудована, завдяки всім силам, успішно. Наразі в районі Бахмута українські сили контратакують.

– Нашими підрозділами в ході наступальних штурмових дій вдалось пройти вздовж каналу Сіверський Донець – Донбас, також в напрямку Богданівка, Ягідне, Сакко і Ванцетті від 250 до 1100 метрів, – додав він.

ЗСУ скористалися ротацією росіян і намагаються декілька днів підряд проводити штурми позицій окупантів, йде поступове просування.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Бахмут узяв на себе функцію магніту у цій війні. Туди спрямовується найкраще та найновітніше озброєння, яке Україна отримує від західних партнерів.

Теги за темою
Збройні сили України Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader