/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F227242e0897c4fc43713292c9f9d0716.jpg)
Домашнє газоване шампанське з бузини: не містить алкоголю
З привабливих квіток бузиниможна приготувати смачний сироп, квас та навіть домашнє шампанське. Напій повністю натуральний і не містить алкоголю. Готується елементарно і не потребує додаткових зусиль.
В одному з кулінарних блогів (kurtash_chef) в Instagram був опублікований рецепт домашнього безалкогольного шампанського з бузини.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F110dfbf3d51f83da480f973cbfbfd5cc.png)
Інгредієнти:
- вода питна – 1 л
- лимонна кислота 5-10 – г
- цукор – 120 г
- бузина – 3-5 суцвіть
Спосіб приготування:
1. Спочатку підготувати та ретельно перебрати квіти бузини (їх краще обрізати від стебел). Квіти в жодному разі не потрібно промивати. Річ у тім, що на квіточках знаходиться пилок, який необхідний для приготування газованого напою.
2. Окремо у воді потрібно розчинити цукор та кислоту.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9eabcbb68a83b8c815251850d14c48ef.png)
3. В отриману рідину додати квіти. Накрити кришкою і залишити у такому вигляді на 3 дні за температури 18-20 градусів Цельсія.
4. Як мине відведений час, напій потрібно процідити та розлити у пляшки. Залишити у підвалі чи у холодильнику для дозрівання ще на 10-14 днів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe09e97c53aa09c3f0c405c2f8b634eb4.png)
5. Готовий напій можна зберігати у холодильнику до 6 місяців.
Раніше OBOZREVATEL повідомляв, як приготувати квас із суцвіть чорної бузини.

