/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F58dd78dfa06fd634d08171742c734931.png)
Як приготувати українську вишнівку: без горілки та спирту
Вишнівка – це популярна вишнева наливка. Приготувати її можна як на спирту чи горілці, так і без них, використовуючи лише цукор. Варто відзначити, що напій готується не швидко, процес приготування тривалий, але це однозначно того варте.
В одному з блогів про корисні поради, лайфхаки та рецепти (Корисні новини) в Youtube був опублікований рецепт справжньої вишнівки без горілки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2de672ce2fda4359b63446b0b6c9b21a.png)
Інгредієнти:
- вишні
- цукор – 800 г
Спосіб приготування:
1. Вишні з кісточками насипати у банки (об`єм 3 л), не доходячи до краю.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0404eeed8c52c152afba4d6564bedb13.jpg)
2. Насипати цукор (800 г в одну банку).
3. Закрити банку резиновою рукавицею. Залишити бродити.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4e1bb9c4c828de4bfb5d85f8cb38b005.png)
4. Після того, як рукавиця впала, злити вишнівку в банки і закрити. До вишень, які залишились в банці, залити воду з цукром (1кг цукру на 4 літри води) і знову закрити рукавицею для бродіння.
5. Після закінчення бродіння відцідити вишнівку та змішати з першою у великій посудині. За потреби можна додати ще цукор. Розлити у банки та герметично закрити. Вишні при цьому викинути.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитися з рецептами:
- Глінтвейн із вишневим соком
- Кисіль із замороженої вишні
- Вишневий кисіль з лимоном
