"Покласти край кумівству і корупції": в Німеччині назвали головну умову вступу України до ЄС
"Покласти край кумівству і корупції": в Німеччині назвали головну умову вступу України до ЄС

"Покласти край кумівству і корупції": в Німеччині назвали головну умову вступу України до ЄС

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що для того, щоб стати членом Європейського союзу Україні потрібно покінчити з "30 роками кумівства та корупції". При цьому вона визнала, що наша держава вже досягла великоого прогресу у реформах.

Про це глава німецького МЗС сказала у середу, 21 червня, під час пресконференції з відновлення України, яка проходить у Лондоні. Її слова процитувало видання Die Welt.

Бербок визнала, що реформи в Україні відбуваються з "неймовірною швидкістю" і наголосила, що наша країна вже досягла у цьому питанні прогресу. Насамперед, за її словами, це стосується реформ щодо свободи слова та верховенства права.

"Але також зрозуміло, що для майбутнього потрібен подальший прогрес, щоб покласти край 30 рокам кумівства, і потрібно чітко заявити, що корупція також має бути закінчена", – наголосила міністерка.

Вона висловила впевненість, що Україна впорається з цим і у майбутньому стане членом Європейського союзу.

"Інвестиції приватних компаній у реконструкцію країни були доцільними, оскільки вони зміцнили європейський внутрішній ринок. Україна може стати вирішальним фактором у зміцненні європейського внутрішнього ринку, особливо з погляду чистої енергії", – сказала міністр.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив переконання, що російський диктатор Володимир Путін програє війну, яку сам і розв'язав. Україна ж, у свою чергу, стане повноправним членом Європейського Союзу. Політик переконаний, що ЄС має чітко стати на бік України у війні.

Як повідомляв OBOZREVATEL, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав, що Україна відстоює європейські цінності та виступає за добро у боротьбі з Росією. Тому Європа має надати безумовну підтримку українцям у їхній боротьбі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader