"Це цілком реальний конфлікт": Буданов висловився про "битву" Пригожина і Шойгу. Відео
"Це цілком реальний конфлікт": Буданов висловився про "битву" Пригожина і Шойгу. Відео

"Це цілком реальний конфлікт": Буданов висловився про "битву" Пригожина і Шойгу. Відео

Конфлікт між власником ПВК "Вагнер" і міністерством оборони РФ не є виставою, він абсолютно реальний. Ба більше, ще до початку відкритої "війни" цей конфлікт був цілком публічним.

Попри все, воєнний злочинець Євген Пригожин каже більше правди про війну РФ проти України, аніж військове командування держави-агресора. Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону.

За словами Буданова, конфлікт, за яким нині стежать далеко поза межами Росії, є цілком реальним: це не гра на публіку.

"Знаєте, я ніяк не назву це грою на публіку. І навіть фейк - це абсолютно не туди. Це конфлікт цілком реальний, і вони його, в принципі, і не приховують. Я б сказав би, що от чому це так ріже око? На мій погляд особистий. Тому що Пригожин, в принципі – подобається чи не подобається, це зараз не має жодного значення, – він каже більшою мірою правду", – сказав Буданов.

На думку очільника воєнної розвідки України, російське командування загрузло у тотальній брехні щодо реального стану справ для Росії на полі бою в Україні.

"Міноборони більшою мірою каже направду. Якщо послухати звіти пана Конашенкова, міноборони, генштабівську лінію – там все добре, вони перемагають, кудись рухаються. Такі моложаві браві солдати, кажуть, ми зараз усіх у радіоактивний попіл і так далі", – наголосив Буданов.

Те ж, що розповідає Пригожин щодо війни, значно ближче до реальності.

"Пригожин же каже навпаки: "Подивіться навкруги. Це точно не "переможна" війна. Нам тут в принципі вже не перемогти. Подивіться, які прорахунки, стріляти нема чим, військо не розуміє що робити, воно ненавчене". Пішов вже шостий склад бригад, які беруть участь у війні. Тому це фейком не назвеш, це просто зустрічний бій правди з неправдою. Хоча і перше, і друге цілком абсолютно працює на РФ. Це теж треба пам'ятати", – додав очільник воєнної розвідки України.

Нагадаємо, напередодні Пригожин оголосив "війну" Шойгу: з самого ранку 24 червня в Ростові-на-Дону триває захоплення будівель, у Воронезькій області повідомляють про перестрілки, у низці регіонів помічено велику кількість військової техніки та озброєних людей. Контртерористичну операцію оголосили навіть у Москві, а у кількох областях людей закликали не виходити з будинків.

За словами Пригожина, найманці контролюють усі військові об'єкти Ростова, зокрема аеродром. Він висунув ультиматум Шойгу.

У зв'язку з подіями з екстреним зверненням виступив російський президент Володимир Путін. Він накинувся на Пригожина і заговорив про ризик капітуляції, а також про те, що бунтівники завдали "удару в спину" Росії.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber . Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader