Рада ухвалила закон про доплати бійцям під час воєнного стану
Рада ухвалила закон про доплати бійцям під час воєнного стану

Рада ухвалила закон про доплати бійцям під час воєнного стану

У середу, 28 червня, Верховна Рада ухвалила загалом законопроект №9342 про доплати українським захисникам під час дії воєнного стану. Про це розповів депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

- Через 2,5 місяці після голосування правки про "30 тисяч", парламент нарешті прийняв у другому читанні і в цілому законопроект №9342 про доплати військовим". Загалом проголосували 311 депутатів, - розповів Железняк.

Депутат наголосив, що основне завдання законопроекту – щоб бійцям щомісяця виплачується додаткова винагорода у 30 – 100 тис грн. Доплата виплачується на умовах, у розмірах та у порядку, встановлених КМУ. При цьому у документі зберігаються такі норми:

  • Доплати строковикам залишили 6000 грн/міс, курсантам – 2350 грн/міс. Теж по порядку КМУ.
  • Відпустки для військових: до 30 днів щорічна + до 10 днів за сімейними обставинами для курсантів: до 10 днів зимового + до 20 днів літнього.
  • Не допускаються до участі у веденні бойових дій військовослужбовців з числа покликаних на військову службу на заклик мобілізації, які не пройшли курс базової військової підготовки
  • Мінімальний термін проходження базової військової підготовки – не менше одного місяця.

Раніше 28 червня президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді у День Конституції. У ході урочистого засідання президент запропонував прийняти доктрину України після перемоги, яка має відповідати на всі фундаментальні питання про Україну та наше майбутнє – і нам самим, і нашим сусідам, і кожному у світі

Теги за темою
Верховна Рада військові
Джерело матеріала
loader
loader