Ситуація контрольована: Зеленський прокоментував присутність "вагнерівців" у Білорусі. Відео
Ситуація контрольована: Зеленський прокоментував присутність "вагнерівців" у Білорусі. Відео

Ситуація контрольована: Зеленський прокоментував присутність "вагнерівців" у Білорусі. Відео

Присутність найманців ПВК "Вагнер" на території Білорусі наразі ніяк не змінила ситуацію для України – на півночі держави вона залишається контрольованою. Водночас вони завжди становлять потенційну загрозу.

Про це на спільному брифінгу у Києві 28 червня повідомили президенти України та Польщі Володимир Зеленський та Анджей Дуда, зазначає кореспондент OBOZREVATEL. Останній, зокрема, зауважив, що група досвідчених у боях і добре навчених бійців, якими є солдати групи "Вагнера", і яка, можливо, нараховує кілька тисяч солдатів – завжди несе потенційну небезпеку (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

"Ми не знаємо, чи будуть вони створювати загрозу для України та чи будуть вони підтримувати міграційний тиск на кордонах Польщі, Литви та Латвії", – додав Дуда.

Зі свого боку Зеленський зазначив, що українські військові переконані: ситуація на півночі держави – контрольована.

"У межах Ставки ідуть доповіді командувачів. Вони мені показували деякі деталі. Наша армія вважає, шо ситуація на півночі нашої держави – незмінна та контрольована", – зазначив український лідер.

Нагадаємо: ЗМІ повідомили, що вранці 27 червня до Білорусі прилетів бізнес-джет російського олігарха, власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Борт приземлився на військовому аеродромі Мачулищі під столицею РБ Мінськом.

Про те, що Пригожин має поїхати до Білорусі, стало відомо увечері 24 червня після спроби "військового перевороту" в Росії. Це підтверджували і в Кремлі, і в ПВК "Вагнер". Про те, чим фінансист приватної військової компанії буде там займатися, не заявлялося.

Водночас напередодні у ДПСУ повідомили, що не фіксували початку будівництва таборів для ПВК "Вагнер" у Білорусі, як і присутності самих найманців. Хоча виключати цього не можна.

Водночас до 2 тис. військових армії Росії, які, за даними ДПСУ, наразі перебувають у Білорусі, задіяні в навчаннях і підготовці на полігонах цієї країни, розповів речник відомства. Але напрямок завжди залишається напруженим, адже Мінськ продовжує підтримку російського агресора.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко спробував пояснити, навіщо йому знадобилися найманці ПВК "Вагнер" на білоруській землі. За словами диктатора, у командирів приватної армії білоруські війська "перейматимуть досвід";

– британський відставний генерал Річард Даннат висловив думку, що власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, перебуваючи в Білорусі, може становити загрозу для України. Можливо, "кухар Путіна" готуватиме напад своїх найманців на Київ із території РБ.

Джерело матеріала
loader
loader