"Укроборонпром" припинив існування: що буде далі
"Укроборонпром" припинив існування: що буде далі

"Укроборонпром" припинив існування: що буде далі

Діяльність держконцерну "Укроборонпром" офіційно припинено з 29 червня 2023 року. Правонаступником реорганізованого концерну стане акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість". Оновлене підприємство також на 100% належатиме державі.

Про це повідомила пресслужба "Української оборонної промисловості" (УОП). "Наступний крок – переведення штату, передача майна та подальші трансформаційні процеси. Далі – формування наглядової ради відповідно до стандартів OECD", – зазначив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Реформа "Укроборонпрому" готувалася до повномасштабного вторгнення РФ. Як пояснював прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, реорганізація концерну допоможе Україні побудувати один із найпотужніших оборонно-промислових комплексів у світі.

За його словами, нове підприємство, зокрема, залучатиме інвестиції у виробництво зброї, техніки та амуніції. А зміна моделі управління дозволить посилити взаємодію з іноземними партнерами України.

Ще в 2022 році до розпорядження OBOZREVATEL потрапив проэт постанови про створення УОП. У ньому наголошувалося, що заміна "Укроборонпрому" на правонаступника стане важливим кроком на шляху:

  • запровадження моделі корпоративного управління суб'єктами господарювання Організації економічного співробітництва та розвитку;
  • формування передумов підвищення конкурентоспроможності державних підприємств ОПК;
  • створення умов залучення інвестицій в ОПК.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 28 червня Кабінет міністрів призначив новим генеральним директором "Укроборонпрому" Германа Сметаніна. Також уряд поставив перед ним основні завдання.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader