Зеленський доручив Залужному та Наєву посилити північний напрямок
Зеленський доручив Залужному та Наєву посилити північний напрямок

Зеленський доручив Залужному та Наєву посилити північний напрямок

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, у ході якої обговорив із командувачами армії ситуацію на фронті та доручив посилити північний напрямок. Про це повідомив Зеленський у Telegram.

Під час Ставки Зеленський заслухав доповіді головнокомандувача Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, командувача оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександра Тарнавського та командувача Об'єднаних сил Сергія Наєва. У центрі уваги була ситуація на фронті, наголосив він.

– Ситуація на полі бою, рух уперед. Посилення наших операцій додатковими артсистемами та снарядами. Окрема доповідь ГУР, СЗР, СБУ та ДПСУ щодо ситуації в Білорусі. Тримаємо її на постійному контролі. Рішенням Ставки - Головного Залужного та командувача "Північного" Наєва - виконати комплекс заходів щодо посилення цього напряму, - зазначив президент.

Напередодні Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов заявив, що на найближчому засіданні Ставки верховного головнокомандувача розглядатимуть і розміщення у Білорусі найманців ПВК "Вагнер". За даними української розвідки, вагнерівці не планують масово повертатися на фронт і не можуть загрожувати Україні вторгненням з Білорусі. Як зазначив глава ГУР Кирило Буданов, після "заколоту Вагнера" ​​найманці більше не воюватимуть в Україні, а це величезний мінус для РФ, оскільки саме цей підрозділ був найбільш боєздатним.

Теги за темою
Володимир Зеленський Білорусь
Джерело матеріала
loader
loader