/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff2f1abb760bf7c28f222e338458b9b11.jpg)
Як смачно посмажити кабачки в клярі: ідеальна страва на перекус
Кабачки – універсальні овочі, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв: млинці, оладки, рулети і торти з начинкою. Окрім цього, їх можна смачно приготувати у клярі.
В одному з блогів про спорт та правильне харчування (fasting_marafon) в Instagram був опублікований рецепт кабачків у яєчному клярі зі сметанним соусом.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fea70bfd104f69d211bda17a2d1535b54.png)
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт
- сметана – 4 ст. л.
- сир твердий – 50 г
- борошно – 3 ст. л.
- яйця – 1 шт
- сіль, сушені трави
Соус:
- сметана – 2-3 ст. л.
- часник – 1-2 зубчики
- сіль
Спосіб приготування:
1. Кабачки помити та порізати соломкою. Порізані овочі посолити, перемішати та залишити у такому вигляді на 10 хвилин. Після – просушити кабачки паперовими рушниками.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F44f619771dbdde9bc1723ccccbfa432f.jpg)
2. Для кляру потрібно змішати яйце, сушену зелень, сіль, сметану і борошно. Перемішати все вінчиком.
3. Натерти сир на тертці і додати до кляру. Перемішати.
4. Кожен кабачок занурити спочатку у борошно, потім – у кляр. Посмажити на добре розігрітій олією пательні.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F851aa90c6b456f05bfcbc59b6676d3e6.png)
5. Для приготування соусу потрібно вичавити через прес часник, після чого змішати його зі сметаною та сіллю. Все перемішати.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані гріхи без стерилізації
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою та кетчупом

