/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff67fa7a3b0795ca40287e5e939328f39.jpg)
Мариновані кабачки без стерилізації: простий рецепт закуски на зиму
Мариновані кабачки – найкраща страва на зиму, яку можна готувати зі спеціями, зеленню, часником. Якщо ви хочете, щоб страва була гострою, кулінари радять додавати кетчуп або перець чилі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fedb62f8263db7ddade63183a9f10ebc7.png)
Кулінарка Тетяна Литвинова поділилася на YouTube-каналі рецептом маринованих кабачків без стерилізації.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F691607cd48682abacf19b7d4be7e2cd1.png)
Інгредієнти:
- Кабачки – 1,8-2,0 кг
- Кріп – пучок
- Часник – 10-12 зуб.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 60 шт.
Розсіл:
- Вода – 1,5л
- Цукор – 190 г
- Сіль – 70 г
- Оцет 9% – 190 мл
Спосіб приготування:
1. Помийте та поріжте кружальцями кабачки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2939efe616c2b4b1058deebb4dedbc74.png)
2. У банки викладіть кріп, часник та спеції, зверху викладіть кабачки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F442651bbc0a3e32150d1279a7b2ee511.png)
3. Воду доведіть до кипіння і залийте кабачки, залиште на 5-10 хвилин постояти, прикрийте кришками. Після цього злийте воду і ще раз залийте окропом, залиште на 10 хвилин і знов злийте воду.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffa9879bf92c2269067743ea69a6902ba.png)
4. Маринад: воду з цукром і сіллю доведіть до кипіння, вимкніть і влийте оцет. Залийте маринадом кабачки і щільно закрийте кришки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4851be2b746d338573f18d5934814e7e.png)
5. Переверніть банки вгору дном і укутайте в плед.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe07ec327c146be3752a275db913e2b01.png)
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані кабачки з листя смородини
- Мариновані кабачки з цибулею
- Швидкі кабачки з яблучним оцтом

