РФ вивела практично всіх своїх військових із Білорусі: у ДПСУ розповіли про ситуацію
РФ вивела практично всіх своїх військових із Білорусі: у ДПСУ розповіли про ситуацію

РФ вивела практично всіх своїх військових із Білорусі: у ДПСУ розповіли про ситуацію

Росія провела ротацію в Білорусі і вивела з її території практично всіх своїх військових, які проходили там тренування й підготовку. Ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається повністю контрольованою.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко на брифінгу в Києві. Він зазначив, що на території Білорусі не фіксується угруповань ворога, що загрожували б повторним вторгненням в Україну (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

"Попри все ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації, бо Білорусь, на жаль, продовжує підтримувати Росію у розв'язаній нею війні проти України", – наголосив Демченко, зауваживши, що РФ, зокрема, використовує Білорусь як майданчик чи полігон для навчання своїх підрозділів.

Нагадаємо: 14 липня президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. За результатами доповіді керівника ГУР МО України Кирила Буданова, президент повідомив, що з урахуванням даних розвідки та вжитих заходів загроза вторгнення з Білорусі – відсутня.

Раніше з супутникових знімків Planet Lab стало відомо, що у Білорусі розпочали демонтаж таборів для тренування російських військових, обладнаних там на початку вторгнення РФ в Україну. Наметові містечка зносять на території трьох білоруських полігонів. Кілька з них зникло просто за добу. 

Як повідомляв OBOZREVATEL: 

– в ДПСУ повідомили, що на території Білорусі можуть бути розміщені близько 8 тисяч найманців російської ПВК "Вагнер". Останнім часом кількість військових із підрозділів регулярної армії РФ, що перебували у РБ, становила приблизно 2 тисячі осіб; 

– українські захисники посилюють захист кордону з Білоруссю, аби зробити його непрохідним на випадок, якщо окупанти наважаться наступати з півночі. За останню декаду червня на лінії державного кордону з цього напрямку встановлено 30 протитанкових мінних полівта загороджень з використанням більше 5,8 тисячі мін.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі ObozrevatelThreads і Viber. Не ведіться на фейки!

 
Джерело матеріала
loader