Що їсти у спекотну пору: поради дієтолога щодо користі та шкоди деяких продуктів
Що їсти у спекотну пору: поради дієтолога щодо користі та шкоди деяких продуктів

Що їсти у спекотну пору: поради дієтолога щодо користі та шкоди деяких продуктів

Літнє меню суттєво відрізняється від зимового, оскільки вживання деяких продуктів по-різному впливає під час спеки.

Як правильно харчуватися у спеку та від чого краще відмовитись, розповіла досвідчений дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook.

Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Як харчуватися у спеку

  • Більше різнокольорових овочів, ягід та фруктів. Вони допомагають організму легше адаптуватися до високих температур.
  • Не лише вода, але і електроліти, які людина втрачає з потом: калій, магній, натрій. Експертка радить додавати у воду дрібно нарізані огірки, ягоди. Також воду можна трохи підсолювати або ж одразу випити склянку мінеральної солоної води.
  • Пити можна і прохолодні, і ледь гарячі напої (зелений та чорний чай) - у тій кількості, у якій хочеться. Людям із серцевою недостатністю вживання цих напоїв варто зменшити.
  • Після кожної чашечки кави варто випивати склянку води, оскільки, як пояснює фахівець, кава ледь посилює діурез (сечовиділення).
  • Легкозасвоювані білки: страви з яєць, кисломолочного сиру, нежирної птиці та нежирної риби. Вони забезпечують амінокислотами печінку, яка бере участь у всіх обмінних процесах.
  • Режим харчування краще спростити: обід можна пропустити, замінивши салатом або склянкою кисло-солодких ягід з йогуртом.

Правильна їжа у спеку. Фото: Facebook
Правильна їжа у спеку. Фото: Facebook

Джерело матеріала