Застосовує як зброю проти людства: Порошенко закликав ООН покарати Путіна за зерновий шантаж
Застосовує як зброю проти людства: Порошенко закликав ООН покарати Путіна за зерновий шантаж

Застосовує як зброю проти людства: Порошенко закликав ООН покарати Путіна за зерновий шантаж

Петро Порошенко закликав Туреччину, США, Європу та ООН тиснути на Путіна через зрив зернової угоди. П’ятий президент зауважив, що Росія використовує глобальну продовольчу кризу як інструмент шантажу і терору, тому відповідь цивілізованого світу має бути жорсткою і сильною.

Про це Порошенко сказав в ефірі італійського телеканалу Sky TG24.

На запитання, чому Путін зупинив зернову угоду, Порошенко сказав:

"Це дуже просте питання: тому, що Путін – злочинець і терорист. Путін робить зброю з усього, що, як він думає, є в його розпорядженні. Росія зробила зброєю постачання енергоносіїв, Росія застосувала зерно як зброю проти людства. Він атакував сотні мільйонів людей в Африці, на Близькому Сході, в Азії, піднявши ціни на продовольство для цього регіону. Росія не дбає про глобальну продовольчу безпеку. І за допомогою шантажу у світі Путін хоче отримати пом’якшення санкційної політики проти російського експорту".

"Якою має бути відповідь цивілізованого світу? Путін розуміє лише одну мову – це мова сили. І ООН, і Туреччина, беручи до уваги українську ініціативу, заявили: з Росією чи без неї експорт зерна з України має продовжуватися, це стабілізує глобальну продовольчу безпеку. Я абсолютно впевнений – Путін думає, що під час контакту з президентом Ердоганом у серпні він отримає щось дуже важливе для себе, шантажуючи світ. Цього не повинно статися. Я закликаю Туреччину, Організацію Об’єднаних Націй, США та Європу чинити тиск на Росію і забезпечити функціонування зернової угоди", – сказав Петро Порошенко.

"Це життєво важливо не лише для України, адже зараз вже є новий врожай, і зерно є ключовою складовою українського експорту. Але це ще й ключовий елемент глобальної продовольчої безпеки. Ми повинні працювати разом. Ми повинні бути єдиними", – наголошує п’ятий президент.

Джерело матеріала
loader
loader