"Повна нісенітниця". Данілов про статтю Politico про "план на випадок загибелі Зеленського"
"Повна нісенітниця". Данілов про статтю Politico про "план на випадок загибелі Зеленського"

"Повна нісенітниця". Данілов про статтю Politico про "план на випадок загибелі Зеленського"

Данілов запевнив, що таких ніяких подібних планів у влади немає.

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував статтю американського видання Politico про те, що Україна має план на випадок загибелі президента Зеленського.

Про це Данілов сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Секретар РНБО різко заявив, що все, що написано у цій статті – "повна нісенітниця".

"По-друге, не треба зараз під час війни нам підкидати такі інформаційні "вкиди"... Ці журналісти, на превеликий жаль, взагалі не розуміють, про що йдеться. Це абсолютно некоректна інформація. Ніяких планів немає. Є президент країни і Верховний головнокомандуючий Збройних сил, який виконує свої обов’язки. Для чого це зробило поважне видання Politico – мені складно сказати, але ми можемо здогадуватись. У нас є Конституція, у нас є закон і ми знаємо, як треба робити", – сказав Данілов.

У виданні зазначали, що у разі загибелі президента України, його обов'язки, відповідно до Конституції тимчасово виконуватиме спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Автори статті відзначають, що важливу роль у керуванні країною у такому разі відігравали б також керівнник ОПУ Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і глава Міноборони Олексій Рєзніков. Головнокомандувачем ЗСУ залишився б Валерій Залужний.

Сам Зеленський в інтерв'ю CNN за 5 липня цього року заявляв, що не думає про замах на себе, адже це робота його охоронців. В іншому інтерв'ю глава держави заявляв, що вже понад рік щоденна небезпека стала частиною його життя. 

  • ЦРУ теж постаралось: Зеленському вдалося уникнути 12 замахів на його життя
  • Замахи на Зеленського: ексрозвідник пояснив, чому російські спецслужби провалили завдання
  • Експрем'єр Ізраїлю заявив, що Путін особисто пообіцяв йому не вбивати Зеленського
Джерело матеріала
loader
loader