ПАР переконує РФ поновити дію зернової угоди
ПАР переконує РФ поновити дію зернової угоди

ПАР переконує РФ поновити дію зернової угоди

Південно-Африканська Республіка намагається переконати Росію повернутися до переговорів щодо зернової угоди, яка забезпечувала безпечний експорт українського зерна через Чорне море.

Про це заявила глава МЗС ПАР Наледі Пандор, повідомляє Bloomberg.

– Ми також докладаємо всіх зусиль, щоб переконати російську сторону зайнятися чорноморською угодою щодо зерна і взаємодіємо з усіма відповідними сторонами, щоб побачити, чи зможемо ми знайти рішення, щоб забезпечити відкриття Чорноморської ініціативи, – сказала вона під час переговорів зі своїм японським колегою Йосімаса Хаясі.

У свою чергу Японія заявила, що “шкодує” про припинення Росією зернової ініціативи і сподівається працювати над її відновленням. Два міністри підтвердили необхідність співпраці обох країн у галузі продовольчої безпеки в Африці.

Зазначено, що Південна Африка була виключена з обіцянки про безкоштовне зерно, яку російський диктатор Володимир Путін дав на зборах шести африканським країнам, що мають міцні зв’язки з Москвою.

17 липня, у день завершення дії зернової угоди, секретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що . За його словами, РФ нібито “негайно” повернеться до зернової угоди після того, як “її умови буде виконано”.

Теги за темою
Росія Африка
Джерело матеріала
loader
loader