"Слуга" Торохтій також відпочивав за кордоном, але його не покарають: Арахамія пояснив, чому
"Слуга" Торохтій також відпочивав за кордоном, але його не покарають: Арахамія пояснив, чому

"Слуга" Торохтій також відпочивав за кордоном, але його не покарають: Арахамія пояснив, чому

Народний депутат Богдан Торохтій не буде покараний за скандал через розкішне життя його родини та відпочинок у Болгарії під час війни. Як заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, поїздку Торохтія не можна порівнювати з вояжем іншого "слуги" Юрія Арістова на Мальдіви.

Відповідну заяву Арахамія озвучив в інтерв'ю "РБК-Україна". "Тоді йому (Торохтію. – Ред.) було виписано відпустку, на той час (серпень 2022 року. – Ред.) ще можна було так робити, і він поїхав за дитиною. Я тут не хотів би особливо вдаватися до деталей, але там були судові процеси навколо дитини, і він її супроводжував", – сказав політик.

За словами Арахамії, Торохтій – це "не Арістов із Мальдівами", однак голова фракції нібито неодноразово розмовляв з нардепом "з використанням нецензурної лексики". Арахамія зазначив, що дружина Торохтія вела такий самий розкішний спосіб життя і до одруження.

"Я навіть із дружиною його познайомився, і їй це висловив. Але все ж таки це трохи не та ситуація. Тут є деякі спроби маніпулювати ситуацією, щоби ще більше зменшити нашу фракцію", – сказав Арахамія.

Він додав, що відносно Торохтія "був тиск", але голова фракції "розібрався".

"Так, це провина, але не так його, як його дружини, яка не є членом фракції. І, зрештою, Торохтій все одно понесе за це політичну відповідальність, якщо захоче ще раз кудись балотуватися", – вважає він.

За словами Арахамії, в ситуації з Арістовим "ніякого тиску не було". Щойно в ЗМІ з'явилася інформація про його розкішний відпочинок на Мальдівах, у "Слузі народу" "миттєво ухвалили рішення", каже голова фракції.

Нагадаємо, скандал навколо Торохтія спалахнув наприкінці травня, коли стало відомо про його відпочинок у Болгарії. Також з'ясувалося, що нардеп за час війни змінив три авто, останнє з яких, Mercedes-Benz EQS, коштує близько 7 млн грн. Усі ці машини були записані на ім'я дружини Торохтія Аліни Левченко – доньки футбольного тренера Віталія Левченка та експомічниці нардепа Сергія Капліна.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Арістов у середині липня був помічений на Мальдівах у 5-зірковому готелі, де номер коштує від 100 тис. до 500 тис. грн за ніч. Працівники курорту підтвердили журналістам, що нардеп був їхнім гостем.

– У "Слузі народу" ініціювали негайне припинення членства Арістова у фракції. 25 липня депутат написав заяву про складання мандату. У Раді його місце займе Наталія Локтіонова.

– 3 серпня СБУ та ДБР заявили, що проводять обшуки в депутата Олександра Дубинського. Його звинувачують у тому, що він під приводом лікування батька поїхав на відпочинок за кордон.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader