/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F969818aabdbc827a323d5a55d81d27c3.jpg)
Як смачно посмажити кабачки у клярі: легка страва для всієї сім’ї
Кабачки – універсальні овочі з яких можна готувати різноманітні страви: торти, рулети, закуски, ікру, оладки та млинці. Окрім цього, бюджетним рецептом стануть кабачки у клярі. Для яскравого смаку кляр можна доповнити часником та пікантними спеціями, а готову страву подавати з соусом.
Фудблогерка Ольга Матвій на своєму каналі (Ольга Матвій) в YouTube поділилася рецептом смажених кабачків у клярі.
Інгредієнти:
- кабачки – 3 шт
- сіль
- яйця – 2 шт
- перець, сіль
- часник – 4-5 зубчиків
- смеатна – 3 ст. л.
- борошно – 120 г
Спосіб приготування:
1. Кабачки потрібно помити та порізати кружечками. Викласти у миску та посолити, перемішати овочі.
2. Для приготування кляру потрібно змішати яйця з сіллю та перцем. Однак, солі багато додавати не потрібно, адже кабачки вже посолені.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F00e378e6823bb455f16b1e528459f516.png)
3. До кляру вичавити через прес часник та сметану. Перемішати.
4. Додати борошно та перемішати масу, щоб не було грудочок.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff226463c9da79c2fbd46b3adf28f6e21.png)
5. На цьому етапі потрібно обваляти кожен кабачок спочатку у борошні, потім занурити у кляр. Викласти на розігріту з олією сковорідку та посмажити з обох боків до готовності.
6. Для соусу потрібно змішати сметану, подрібнений кріп, сіль та перець. Перемішати.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F176ecd1f8916a657c9fd48fbb8a3668e.jpg)
7. Подавати смажені кабачки у клярі з соусом. Смачного!
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані кабачки з цибулею
- Швидкі кабачки з яблучним оцтом
- Мариновані кабачки з часником та гвоздикою

