/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F423e9c5b830f723f0869b695957d32f8.png)
Шулики з маком та медом: страва, без якої не обходиться свято Маковія
Шулики – це традиційна українська страва, яку ще здавна готували на свято Маковія. Вони являють собою коржикиз пшеничного тіста, які подають з соусом з маку і меду. Коли шматочки стануть м'якими, тоді їх можна куштувати.
Фудблогерка Аліна Олійник (alina_oliinyk624) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом старовинних українських шуликів, які готують на свято Маковія.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fab72fe83db494651e936aeb3745f4d0d.png)
Інгредієнти:
- яйця – 1 шт
- мед – 5 ст. л.
- мак – 4 ст. л.
- вершкове масло – 50 г
- молоко – 100 мл
- сода – 1 ч. л.
- борошно – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Для початку потрібно залити мак окропом, накрити та залишити на 30 хвилин, щоб набух.
2. Тим часом збити яйце, додавши одну ложку меду.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fca29f0b3236acf2f147265aeb8a3cd59.png)
3. З готового маку злити воду, а сам мак перетерти до того стану, щоб почало виділятися молоко.
4. Одну ложку перетертого маку додати до яйця. Перемішати, після чого додати масло.
5. Додати соду, налити молоко і перемішати до однорідності.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6b4f21dd38c7ce99b8ba2270fbda70b0.png)
6. Додати просіяне борошно та замісити тісто.
7. Розкачати тісто у пласт товщиною 1-2 сантиметри. Викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.
8. Готовий корж порізати або поламати на менші коржі. Викласти в глибоку миску.
9. Змішати решту маку та меду, додавши трохи окропу. Перемішати.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F458bcbdddfc4c85986a85788fbbace39.png)
10. Отриманою заливкою полити шулики та залишити просочитися на 30 хвилин.
Раніше OBOZREVATEL повідомляв, яку випічку можна приготуватина Медовий Спас 2023.

