/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff483bf757b92b1d0d126a1d0569532b9.jpg)
Чому деруни стають сірими і не хрусткими: так не можна готувати страву
Ідеальні деруни з картоплі мають хрусткий смак та золотисті на вигляд. Але дуже часто картопля просто чорніє і стає дуже м'якою. Все це через деякі помилки, які допускають і кухарі-початківці, і досвідчені господині.
Редакція FoodOboz розповість, що може зіпсувати ваші деруни з картоплі. Є три основні помилки.
Надто багато борошна
Якщо ви додали ту кількість борошна, яка вказана у рецепті, але вам здається, що тісто занадто рідке – не засипайте більше. Після смаження картопля стане гумовою і зовсім несмачною. Тісто вийде забитим.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7113ffeca222c6cc8bfb15863f909407.jpg)
Недостатньо крохмалю
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F28b3970c9d554b5dccd8a09f4e01c7cc.jpg)
Не кожна картопля підійде для приготування дерунів. Щоб вироби вийшли дійсно смачними і добре тримали форму – обирайте саме той овоч, в якому крохмалю багато.
Дуже мало цибулі
Саме цибуля сприяє тому, що картопля має гарний колір у сирому та смажену вигляді, не темніє. Тому цей інгредієнт ігнорувати не варто. Його потрібно додати досить багато.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Feabbe9dc332da2174eff64bd3e0ec079.jpg)
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Картопляний салат з соусом айолі
- Хрусткі картопляні пончики
- Картопляні зрази з капустою

