Зеленська відвідала у Швеції центр Aleris, де проходять реабілітацію українці
Зеленська відвідала у Швеції центр Aleris, де проходять реабілітацію українці

Зеленська відвідала у Швеції центр Aleris, де проходять реабілітацію українці

Дружина Президента України Олена Зеленська в межах робочого візиту до Швеції відвідала центр реабілітації високого рівня Aleris Rehab Station, серед пацієнтів якого – українські військові та цивільні.

Про це Зеленська повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

За її даними, на лікування до Швеції після початку повномасштабного вторгнення російських загарбників евакуйовані 36 українських військових і 49 цивільних із мінно-вибуховими травмами й онкологією та іншими складними захворюваннями. 

Зеленська відвідала у Швеції центр Aleris, де проходять реабілітацію українці - Фото 1

Їхнім відновленням і займається Aleris Rehab Station. Крім нього, українськими пацієнтами також опікується Каролінська університетська лікарня у Стокгольмі. 

Як зауважила Зеленська, усі медичні, оздоровчі заходи в центрі Aleris спрямовані на те, щоб пацієнти могли зберегти й відновити активну роль у суспільстві, почуватися впевнено, повноцінно та безбар’єрно.

Зеленська відвідала у Швеції центр Aleris, де проходять реабілітацію українці - Фото 2

"Це саме те, чого ми хочемо для громадян і в нашій країні. Тож є що запозичити й чого повчитися. Рада особисто побувати в центрі Aleris і подякувати його медикам і керівникам за те, що вони роблять для українців", – зазначила перша леді.

Зеленська відвідала у Швеції центр Aleris, де проходять реабілітацію українці - Фото 3

У ході візиту Зеленська зустрілася з генеральною директоркою Aleris Group Софією Палмквіст та міністеркою охорони здоров’я Акко Анкарберг Йоханссон.

Серед обговорених ними тем – організація в межах Саміту перших леді та джентльменів окремої зустрічі для міністрів охорони здоров’я країн світу.

Зеленська відвідала у Швеції центр Aleris, де проходять реабілітацію українці - Фото 4

"В час, коли для фізичного та ментального здоров’я людей на планеті стільки загроз, сподіваємося налагодити міжнародне медичне партнерство – швидке, рішуче, інноваційне у справі порятунку життів", – підкреслила дружина Президента. 

За словами Зеленської, для України це означатиме допомогу в лікуванні, реабілітації й протезуванні поранених. Українські заклади отримають цільове міжнародне підсилення, а іноземні фахівці – можливість запозичити в українских колег досвід роботи у надзвичайних ситуаціях.

Зеленська відвідала у Швеції центр Aleris, де проходять реабілітацію українці - Фото 5

У ході зустрічі перша леді запропонувала налагодити безпосередню співпрацю між реабілітаційним центром Aleris й Українським державним медико-соціальним центром ветеранів війни.

"Це потрібно не тільки нам: сучасний світ – єдиний організм, тож лікувати, рятувати, підтримувати його можна лише спільно", – наголосила вона. 

Як повідомлялося, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський перебуває у Швеції з робочим візитом, де, зокрема, провів зустріч із прем'єр-міністром Ульфом Крістерссоном.

Разом із главою держави робочий візит до Швеції розпочала також перша леді України Олена Зеленська.

Фото: Телеграм Олени Зеленської

Джерело матеріала
loader
loader