Бо багаті на калій: чотири помаранчевих суперпродукти для зниження тиску
Бо багаті на калій: чотири помаранчевих суперпродукти для зниження тиску

Бо багаті на калій: чотири помаранчевих суперпродукти для зниження тиску

Експерти Американської кардіологічної асоціації (AHA) заявляють, що продукти, багаті калієм, важливі для лікування високого кров’яного тиску, також відомого як гіпертонія, оскільки калій зменшує вплив натрію.

Калій – це мінерал, що міститься в деяких продуктах харчування, який може полегшити проблеми, викликані надмірним споживанням солі.

– Чим більше калію ви їсте, тим більше натрію ви втрачаєте із сечею. Калій також допомагає послабити напругу в стінках кровоносних судин, що допомагає ще більше знизити кров’яний тиск, – пояснюють експерти.

Саме тому різні органи охорони здоров’я рекомендують збільшити кількість калію в нашому раціоні, щоб отримати ці переваги.

Банани часто називають хорошим джерелом калію, і це так. На кожні 100 г банана ви отримуєте 330 мг калію. Однак є й інші продукти, багаті на цей мінерал.

Чотири продукти помаранчевого кольору з високим вмістом калію:

  • солодка картопля – 337 мг калію на 100 г;
  • гарбуз – 340 мг на 100 г;
  • курага – 1162 мг на 100 г;
  • апельсини – 237 мг на апельсин або 496 мг на склянку апельсинового соку.

За даними AHA, інші хороші джерела калію включають авокадо, чорнослив, горох, родзинки, фініки, помідори, шпинат, грейпфрут і знежирений йогурт.

Однак експерти наголошують, що єдиний спосіб бути впевненим у своєму рівні кров’яного тиску – це здати аналізи.

Якщо ви занепокоєні тим, що ваш кров’яний тиск може бути занадто високим, вам слід звернутися до свого лікаря.

Джерело:

Джерело матеріала
loader