Данілов пояснив темпи контрнаступу ЗСУ і розповів, як F-16 змінять ситуацію на полі бою
Данілов пояснив темпи контрнаступу ЗСУ і розповів, як F-16 змінять ситуацію на полі бою

Данілов пояснив темпи контрнаступу ЗСУ і розповів, як F-16 змінять ситуацію на полі бою

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголосив, що контрнаступ Збройних сил України, який розпочався у червні, йде за затвердженим планом. Він пояснив, що це складна операція, бо російські окупанти добре підготувалися.

Про це він розповів в інтерв’ю "Радіо Свобода". Данілов зазначив, що просування українських захисників відбувається у той спосіб, в який наразі можливо.

"Контрнаступ відбувається за тим планом, який був затверджений. Це дуже складна операція. Якщо хтось вважав, що це якась легка прогулянка і дуже швидко можна досягати тих цілей, які ми ставимо перед собою – звільнення всі наші території, то майте на увазі, що ворог потужний, ворог має певну систему оборонних, захисних споруд, які він там зміг побудувати", – сказав він.

За словами секретаря РНБО, головною умовою наступальних дій є зберігати максимальну кількість наших військових живими і неушкодженими.

"Тому йде важко, але з кожним днем ми крокуємо вперед до звільнення всіх наших територій", – додав він.

Крім того, він додав, що західні винищувачі F-16 будуть максимально використовуватися українськими захисниками, і це має радикально змінити ситуацію на фронті.

"Як тільки пілоти пройдуть відповідну сертифікацію, вони будуть в нашому небі. F-16 – це буде найближчим часом. Я не можу вам сказати дату, що це буде завтра, післязавтра. Відбуваються процедури відповідного навчання, опанування нашими асами цієї сучасної техніки. Вона обов’язково будуть небі. І тоді вже буде певний паритет. Як тільки F-16 з’являться і будуть максимально використовуватися нашими ЗСУ, повірите, ситуація буде радикально мінятися у нас з вами на очах", – наголосив Данілов.

Він додав, що Україна буде боротися доти, доки не звільнить всю свою територію.

"У нас йде війна. Війна кожен день приносить свої ті чи інші корективи в події, які відбуваються на фронті. Я більш ніж впевнений, що до того часу, поки ми не звільнимо всю нашу територію, ми зупинятися не будемо. Поки ми не звільнимо всю нашу територію, ми зупинятися не будемо", – резюмував секретар Радбезу.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що у ході контрнаступу українські воїни просуваються вперед на кількох напрямках. Просування відбувається дуже складно, насамперед через величезні мінні поля, щільно заміновані росіянами.

Як писав OBOZREVATEL:

– Начальник ГУР МО Кирило Буданов визнав, що Сили оборони "випали з графіка" звільнення окупованих територій і Криму зокрема. Події розвиваються повільніше, ніж очікувалося, але Україна продовжує йти до своєї мети.

– Також Буданов заявив, що наші війська здатні за необхідності вразити ворога у будь-якій частині тимчасово окупованого Росією Криму.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader