Данілов анонсував важливі зміни, які торкнуться "обмежено придатних" чоловіків
Данілов анонсував важливі зміни, які торкнуться "обмежено придатних" чоловіків

Данілов анонсував важливі зміни, які торкнуться "обмежено придатних" чоловіків

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наголошує, що потрібно визначити, хто такі "умовно придатні" до військової служби, і де вони можуть використовуватися.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо рекомендації РНБО переглянути систему визначення придатності до військової служби.

"Є така в нормативно-правових документах наших річ - "придатний" або "умовно придатний". Треба дати тлумачення, хто такий "умовно придатний", де люди, які мають такий припис в своїх документах, можуть використовуватися", - зазначив Данілов.

Він додав, що коли людини з умовною придатністю потрапляють до тих чи інших частин, то у командирів є "певні процеси".

"Для того, щоб закрити це питання раз і назавжди, рішенням Ради нацбезпеки і оборони дано доручення розтлумачити цей документ для того, щоб не було подвійного, потрійного трактування цієї норми", - сказав секретар РНБО.

Так, зауважив він, "сьогодні це питання буде, відповідно до рішення РНБО, вирішене і не буде жодних подвійних тлумачень цих документів". Данілов також уточнив, що йдеться про законодавчі зміни.

Діяльність ВЛК - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 30 серпня президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо діяльності військово-лікарських комісій та повідомив про ухвалені на засіданні рішення.

Зокрема, він зауважив, що потрібно переглянути систему визначення придатності до військової служби з тим, щоб дати більше можливостей командирам залучати військовослужбовців до виконання завдань та унеможливити маніпуляції з поняттям обмеженої придатності.

Теги за темою
РНБО
Джерело матеріала
loader
loader