Верховна Рада звільнила Умєрова з посади голови Фонду держмайна
Верховна Рада звільнила Умєрова з посади голови Фонду держмайна

Верховна Рада звільнила Умєрова з посади голови Фонду держмайна

Верховна Рада звільнила Рустема Умєрова з посади голови Фонду державного майна, яку він обіймав з 7 вересня минулого року.

Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

За його словами, це рішення підтримали 302 народних обранця.

Також Железняк проанонсував, що вже у середу, 6 вересня, Умєров знову виступатиме перед народними депутатами, але вже у якості кандидата на посаду міністра оборони, яка стала вакантною після сьогоднішнього голосування за відставку Олексія Резнікова.

"Завтра чекаємо знову на призначення Міністром оборони України", - зазначив він.

Зміна міністра оборони - деталі

Розмови про можливу відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони України почалися після перших скандалів навколо корупційних закупівель для ЗСУ харчування та військової форми і спорядження. 

Вони знову посилилися після закупівлі зимової форми для армії. У серпні журналіст Юрій Ніколов в розслідуванні вказав, що ціни на куртки для ЗСУ, закуплені в 2022 року, втричі зросли в ціні після їх доправлення з Туреччини до України. Вони нібито з літніх перетворилися в зимові. Сам міністр Резніков заперечував це, зазначаючи, що це маніпуляції журналіста.

З вересня президент України Володимир Зеленський у відеозверненні підтвердив, що вирішив звільнити міністра оборони Олексія Резнікова, а також назвав кандидатуру на цю посаду - голову Фонду держмайна Рустема Умєрова. За словами президента, що Міноборони потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому. Після цього Резніков подав на розгляд до парламенту заяву про свою відставку та заявив, що готовий відзвітувати про свою роботу перед нардепами.

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader