Гороховий суп-пюре: розповідаємо, навіщо додавати соду і як це впливає на м'якість гороху
Гороховий суп-пюре: розповідаємо, навіщо додавати соду і як це впливає на м'якість гороху

Гороховий суп-пюре: розповідаємо, навіщо додавати соду і як це впливає на м'якість гороху

Гороховий суп – одна з найситніших і найсмачніших страв, при приготуванні якої дуже важливо правильно зварити горох, щоб він не був твердим і жорстким. Для приємного аромату, додайте в суп копченості, наприклад куряче м'ясо, крила та ребра.

Гороховий суп з м'ясом

Кулінарка Яна поділилася в Instagram рецептом смачного горохового супу-пюре, горох для якого буде дуже м'яким.

Рецепт супу

Інгредієнти:

  • Колотий горох – 250 г
  • Картопля – 3-5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 1,8 л
  • Сода – дрібка 
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

1. Горох добре промийте, додайте дрібку соди і залийте окропом, щоб рівень води був удвічі вищий за горох. Залишіть на ніч. Вранці залийте новою водою та варіть 40-60 хвилин на середньому вогні.

Горох для супу

2. Наріжте цибулю та моркву кубиками та обсмажте до м'якості.

Зажарка для супу

3. До гороху додайте нарізану кубиками картоплю та інші овочі, посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте ще 20 хвилин на маленькому вогні. Після цього перебийте блендером і подавайте з копченостями.

Готовий гороховий суп

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Місо суп з морепродуктами
  • Томатний суп гаспачо
  • Молочний суп з борошном
Джерело матеріала
loader
loader