Соус песто на зиму: розповідаємо, як правильно приготувати
Соус песто на зиму: розповідаємо, як правильно приготувати

Соус песто на зиму: розповідаємо, як правильно приготувати

Корисний, смачний і дуже простий домашній соус, який підходить до всіх страв – саме соус песто. Його основа – ароматний базилік, а пікантного смаку йому додасть часник, а відтінить смакк соусу лимонний сік та цедра.

Домашній соус песто з сиром

Кулінарка Катерина поділилася в Instagram рецептом консервованого соусу песто на зиму, який буде відмінним доповним до салатів, супів та м'яса. 

Рецепт соусу

Інгредієнти:

  • базилік – 300 г
  • часник – 4-5 зубів.
  • горіхи – 150-200 г
  • сік та цедра 1 лимона
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • пармезан – 50 г
  • оливкова олія – 100 мл

Спосіб приготування:

1. Усі інгредієнти перебийте блендером або пропустіть через м'ясорубку. Густоту регулюйте олією. Додайте тертий пармезан, перемішайте.

Основа для соусу

2. Банки та кришки стерилізуйте, викладіть соус у банки. Поставте в морозилу та зберігайте там до року.

Готовий соус

Порада: використовувати соус можна для салату, випічки, брускет, овочевих запіканок, пасти. Перед використанням дістаньте з морозильної камери, дайте постояти 10 хвилин танути при кімнатній температурі!

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Песто з базиліком
  • Соус песто з горіхами
  • Салат "Капрезе" із соусом песто
Джерело матеріала
loader
loader