Росіяни атакували Одещину "шахедами" п’яту ніч поспіль: що відомо
Росіяни атакували Одещину "шахедами" п’яту ніч поспіль: що відомо

Росіяни атакували Одещину "шахедами" п’яту ніч поспіль: що відомо

Тривогу на Одещині оголосили незадовго до півночі — о 23:46

У ніч на п’ятницю, 8 вересня, росіяни атакували Одеську область групами "шахедів" з південно-східного та південного напрямків, всього вони запустили 20 ударних безпілотників. Це вже п’ята атака на регіон, 7 вересня постраждав чоловік, було чимало руйнувань.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Повітряних Сил України. Уточнюється, що пуски дронів були з Приморсько-Ахтарська (РФ) і мис Чауда (окупований Крим).

Атаку відображали зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, мобільні вогневі групи Повітряних сил, протиповітряна оборона інших складових Сил оборони України. Вони знищили 16 "Shahed-136/131" у межах Одеської та Миколаївської областей.

Інфографіка Повітряних Сил

Тривогу на Одещині оголосили незадовго до півночі — о 23:46. Пізніше (1:05) у Повітряних силах попередили, що група ударних безпілотників наближається до Одеси. Повідомлялося про загрозу застосування "шахедів" й в інших південних областях — Херсонській та Миколаївській. О 2:14 у ВС попередили, що з акваторії Чорного моря у напрямку Одеси рухається нова група дронів. О 3:44 дали відбій тривоги по всіх областях, у тому числі й на Одещині.

Як повідомляв "Телеграф", рано вранці 8 вересня, у Запоріжжі прогриміло кілька потужних вибухів. Тривогу в регіоні оголосили лише після них. Як повідомив голова ОВ Юрій Малашко, росіяни балістичними ракетами вдарили по об’єктах цивільної інфраструктури, відомо мінімум про одного пораненого.

Теги за темою
Одеська область
Джерело матеріала
loader
loader