Люди їдять їжу, щоб вгамувати голод, зокрема. Однак мало хто підозрює, що деякі продукти здатні лише посилювати та викликати почуття голоду. Щоб такого не сталося, слід ознайомитись зі списком.
Певні продукти не можна їсти на голодний шлунок. Про це розповіла нутриціолог та гастрофізик Оксана Шатрова у Instagram.
Які продукти піднімають цукор у крові та викликають голод:
- солодкі фрукти (виноград, манго та інші). Через них рівень цукру в крові швидко зростає, а потім стрімко падає, що й провокує почуття голоду.
- морозиво - у ньому теж занадто багато цукру, після якого бажання поїсти лише збільшується.
- фітнес-батончики - зазвичай вони високовуглеводні та містять невелику кількість жирів та білків. Можете забути про те, що вони надовго подарують відчуття ситості.
- солодкий випічки.
- знежирена молочна продукція.
- солодка вода, соки та фреш.
А ось дієтолог Світлана Фус склала список продуктів, які насичують надовго. Крім того, вона рекомендує ретельно пережовувати їжу та не відволікатися під час їжі – на телевізор, спілкування тощо.
- продукти, що містять велику кількість білка - м'ясо, риба, птах, яйця, бобові.
- жири - олії, горіхи, авокадо, вершкове масло та сало.
- клітковина - всі зернові культури, гриби, горіхи, бобові (квасоля, сочевиця, нут, зелений горошок), буряк, морква та інші коренеплоди, різні види капусти.