/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8dd2ad37b1aa2cb738138e4dbb4d58a0.jpg)
Ніжний яблучний пиріг, який тане у роті: мало тіста та багато начинки
Яблучний пиріг – це найпростіша домашня випічка, яку можна готувати по-різному: з тістом – листковим, філо чи сирним, або без, замінюючи основу лавашем.
Фудблогерка Аліна Фуді на своєму каналі (Alina FooDee) в YouTube поділилася рецептом соковитого яблучного пирога, у якому мало тіста та дуже багато начинки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fced6a1a127de8232be6189ced0bd3e0a.png)
Інгредієнти:
- яблука – 1кг
- яйця – 2 шт
- дрібка солі
- цукор – 50 г
- ванільний цукор – 10 г
- борошно – 70 г
- цедра 1 лимона
- молоко – 100 мл
Спосіб приготування:
1. До яєць додати сіль, цукор та ванільний цукор, борошно. Перемішати все вінчиком до однорідності.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8f3510ef10b8c83e3cced9f11bd37a1a.png)
2. До отриманої маси натерти цедру лимона та налити молоко. Перемішати вінчиком до однорідності.
3. Далі потрібно почистити яблука від шкірки та серцевини. Порізати фрукти слайсами і відразу додати до тіста. Перемішати.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0b4008aa74a35e28edcdbaeec82a4f83.png)
4. Форму змастити вершковим маслом та присипати борошном. Вилити тісто та утрамбувати його лопаткою. Випікати у розігрітій духовці до 180 градусів 40-50 хвилин. Готовий пиріг обов'язково охолодити і тільки після цього дістати з форми. Смачного!
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитися з рецептами:
- Пісний пиріг з вишнями
- Яблучний пиріг на кефірі з манкою
- Тертий пиріг зі сливовим варенням

