/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7365938660c9cad695d751c197b3f2c0.png)
Пишні оладки по-новому: що обов'язково потрібно додати до тіста
Домашні оладки – найпростіша страва з борошна, яка готується найпростіше. Вам достатньо зробити вдале тісто, від якого і залежить структура та смак страви. Щоб вони були пишними і високими, у борошно потрібно додати соду або розпушувач і обов'язково дати постояти готовому тісту 10-15 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdc6a1095147dd0e94fc297105eab7ec3.png)
Кулінарка Яна поділилася в Instagram рецептом ідеального тіста для пишних оладок, які будуть легкими та високими.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F37fa0b9d93eaa61db80c2b3cedfa860f.png)
Інгредієнти:
- Кефір – 400 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – дрібка
- Цукор – 2 ст. л.
- Борошно – 250-255 г
- Сода – 1 ч. л. без гірки
Спосіб приготування:
1. Кефір підігрійте, потім додайте яйце, сіль і цукор, перемішайте. Просійте борошно і поступово додавайте його, щоразу збиваючи вінчиком тісто. Наприкінці додайте соду, перемішайте та залиште на 15 хвилин. Більше тісто не перемішуйте.
2. Розігрійте сковороду, викладіть ложкою тісто і готуйте на середньому вогні. Наприкінці ненадовго накрийте кришкою, щоб оладки не були сирими всередині.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdf3fb73cef4ca468ec2e66623fd33c71.jpg)
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Оладки з вівсянки
- Оладки з гарбузом
- Повітряні оладки на кефірі з абрикосовим конфітюром

