Байден оголосить про новий пакет військової допомоги Україні на $325 млн, але без ATACMS – Reuters
Байден оголосить про новий пакет військової допомоги Україні на $325 млн, але без ATACMS – Reuters

Байден оголосить про новий пакет військової допомоги Україні на $325 млн, але без ATACMS – Reuters

Президент США Джо Байден планує оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на суму 325 мільйонів доларів у четвер, 21 вересня. Цього дня до Вашингтона з візитом прибуде президент України Володимир Зеленський.

Під час зустрічі Джо Байдена з Володимиром Зеленським буде оголошено про надання нових видів озброєння Україні, але не про ракети ATACMS. Про це пише Reuters, посилаючись на інформацію офіційного представника США, надану на умовах на умовах анонімності.

Очікується, що новий пакет допомоги у сфері озброєння включатиме другий транш касетних боєприпасів, які запускаються для155-міліметрової артилерії.

Крім того, за словами джерела, Вашингтон планує надіслати Україні більше систем протиповітряної оборони малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger, виробництва RTX Corp.

До запланованого пакету допомоги Україні також входить протитанкова зброя TOW і AT4, ракети з керованою реактивною системою залпового вогню GMLRS для високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS та протитанкові ракети Javelin.

За словами американського чиновника, пакет все ще доопрацьовується і може змінитися.

Видання наголошує, що надання цього пакету стало можливим завдяки використанню президентських повноважень, які уповноважують Байдена під час надзвичайної ситуації передавати озброєння зі запасів США без схвалення Конгресу. Зброя надходитиме з надлишкових запасів США.

Нагадаємо, 15 вересня радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявляв, що готується новий пакет військової допомоги Україні.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

Володимир Зеленський відвідає Білий дім 21 вересня, одразу після Генеральної Асамблеї ООН. Це буде третя зустріч Глави держави з президентом США Джо Байденом.

Під час зустрічі у Вашингтоні Байден хоче особисто почути від Зеленського про контрнаступ ЗСУ. Крім того, американський президент хоче запевнити українського колегу, що Вашингтон продовжить надавати Києву допомогу.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader