Порошенко розкритикував держбюджету-2024 через зменшення фінансування оборони під час війни
Порошенко розкритикував держбюджету-2024 через зменшення фінансування оборони під час війни

Порошенко розкритикував держбюджету-2024 через зменшення фінансування оборони під час війни

Петро Порошенко розкритикував проєкт Державного бюджету на 2024 рік, в якому суттєво збільшуються видатки на БЕБ, ДБР, прокуратуру та інших силовиків, при цьому скорочуються видатки на Міністерство оборони.

Свою позицію лідер партії "Євросолідарність" озвучив з трибуни Верховної Ради.

"Логіка цього бюджету – зменшення фінансування на оборону під час війни, і збільшення фінансування карального апарату. Навіщо збільшується бюджет БЕБ? Навіщо збільшуються ті, хто переслідує бізнес? Таким шляхом вони збираються збільшити зростання економіки? Для того, щоб давати більше молока, корову треба менше годувати і більше доїти?" – сказав Порошенко.

Він нагадав, що 2021 року партія "ЄС" надавала проєкт змін до держбюджету для збільшення фінансування армії, а також пропонувала забрати гроші з Дорожнього фонду та передати їх на боротьбу з пандемією коронавірусу, але тоді сказали, що це непотрібно.

"Зараз забирають гроші в Міноборони і передають їх Мінстратпрому. Нам кажуть, що це для оборони. А з якого біса ви взяли, що Міноборони має купляти тільки в іноземців, а не своїми коштами стимулювати місцеве виробництво? Якщо ви хочете стимулювати Мінстратпром, дайте бюджетне кредитування", – заявив політик. 

На його думку, такий підхід дозволить цим грошам зрештою повернутися до Державного бюджету. 

Порошенко також висловив думку, що потрібно забрати гроші в "інвестнянь", які "руйнують конкурентне середовище" і направити їх на Міністерство оборони.

"Принцип, який має сповідуватись – нікому не підвищувати видатки, за винятком Міністерства оборони, Збройних Сил України, наших воїнів", – наголосив п’ятий президент.

Джерело матеріала
loader
loader