Дуда відповів, чи досі вважає Зеленського своїм другом
Дуда відповів, чи досі вважає Зеленського своїм другом

Дуда відповів, чи досі вважає Зеленського своїм другом

Президент Польщі заявив, що зустрінеться із Володимиром Зеленським "віч-на-віч, точно не в світлі камер".

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що зустрінеться зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським "як розмовляють один з одним два друга".

Про це Дуда сказав, коментуючи скасування зустрічі із Зеленським у США, передає TVN24.

Анджея Дуду журналісти запитали про те, чи є досі Володимир Зеленський його другом.

"Звичайно", — відповів він. На запитання, чи хоче він ще поговорити з президентом України, Дуда відповів: "Коли буде можливість, я обов’язково з ним поговорю, але точно не в світлі камер. Тільки, як ми вже багато разів говорили, ми будемо говорити віч-на-віч, як розмовляють між собою двоє друзів, які хочуть вирішити різні складні ситуації".

Водночас польський президент визнав, що вважає слова Зеленського про те, що "дехто в Європі підриває солідарність і влаштовує політичний театр, роблячи із зерна трилер", несправедливими.

"У той момент мені було прикро, тому що я вважаю: те, що він говорить дуже несправедливо. Але чим більше проходить час, тим більше ці емоції згасають, тому що вони є у мене, як і у кожної іншої людини", — сказав Дуда.

Раніше Анджей Дуда пояснив слова прем'єра Польщі, який в середу, 20 вересня, заявив, що Варшава більше не передає зброю Україні. Ці слова викликали міжнародний резонанс.

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда порівняв Україну з людиною, що тоне і може затягнути на глибину, і закликав до вдячності.

Джерело матеріала
loader
loader