Закупівлі Міноборони. Відомство пояснило, що робитиме новий заступник Умєрова
Закупівлі Міноборони. Відомство пояснило, що робитиме новий заступник Умєрова

Закупівлі Міноборони. Відомство пояснило, що робитиме новий заступник Умєрова

Уряд призначив Дмитра Кліменкова заступником міністра оборони з питань закупівель. Він працював в "Укртрансгазі", Фонді держмайна, "Міжнародних Авіалініях України" та "Еріксоні". Його пріоритетні напрямки роботи – формування політики закупівель, летальні та нелетальні закупівлі, повідомляє Міноборони. Зокрема, серед пріоритетів є запуск Агенції ресурсних (нелетальних) закупівель.

Раніше Кліменков працював комерційним директором АТ "Укртрансгаз". Міноборони зазначає, що за час роботи йому вдалося на понад 50% перевиконати план із закачування газу до підземних сховищ та на 15% збільшити кількість клієнтів-нерезидентів.

Перед цим він був першим заступником голови Фонду держмайна, директором з інфраструктури та логістики компанії "Міжнародні Авіалінії України" та керівником масштабних проєктів у шведській компанії "Еріксон".

Міноборони виділило пріоритетні напрямки роботи Клименка:

→ Формування політик закупівель: цифровізація процесів, чітка система взаємовідносин Агенція-Спецекспортери, поетапний алгоритм закупівель та контролю;

→ Летальні закупівлі: уніфікація та централізація запитів від центрів прийняття рішень, стандартизація номенклатури, пріоритетність потреб;

→ Нелетальні закупівлі: повноцінний запуск Агенції ресурсних закупівель, довгострокове планування потреб, стандартизація номенклатури.

На думку відомства, досвід Клименкова допоможе зробити ефективними процеси летальних та нелетальних закупівель.

  • Кабінет міністрів призначив ще трьох заступників міністра оборони на засіданні 5 жовтня.
  • На LIGA.net є великий текст про те, чому президент Володимир Зеленський прибрав Олексія Резнікова з посади міністра оборони, й що Умєрова пов'язує з очільником Офісу президента Андрієм Єрмаком.
  • Міністр оборони заявив, що російські окупанти взимку зосередяться на ударах по енергетичній інфраструктурі України. 

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader